• 25/09/2012

België opent unieke klimaatkamer voor testen van offshore windturbines

Testlabo OWI-Lab zal verschillende klimaatsituaties nabootsen om onderdelen van windturbines in extreme omstandigheden te testen.

Trefwoorden: #offshore, #offshore windturbines, #owi, #owi-lab

Lees verder

research

( Foto: CBC )

ENGINEERINGNET.BE -- In het kader van het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse regering opent komende donderdag 27 september in de haven van Antwerpen een unieke klimaatkamer voor het testen van windturbines.

In het OWI-Lab (Offshore Wind Infrastructure Application Lab) van Sirris, het collectief onderzoekscentrum van de technologische industrie, zullen verschillende klimaatsituaties worden nagebootst om onderdelen van windturbines in extreme omstandigheden te testen. Het testlabo zal gebruikt worden door Belgische en Europese fabrikanten uit deze sector en wil de innovatieve windenergiesector van Vlaanderen op de wereldkaart plaatsen.

Het OWI-Lab is een initiatief van de bedrijven 3E, ZF Wind Power Antwerpen NV, CG Power Systems, DEME en GeoSea samen met technologiefederatie Agoria, het innovatieplatform Generaties, Sirris en de Vrije Universiteit Brussel. De Vlaamse regering subsidieert de opstart van het project.

Na de persvoorstelling volgt een officieel inhuldigingsmoment (16u30) in aanwezigheid van Minister-President Kris Peeters en burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens.


(KV)