• 25/09/2012

Studie toekomstige netnoden voorgesteld

Netbeheerders ELIA, Eandis en Infrax leggen uit wat de toekomstige noden zijn van hun netten, voor het behalen van de 20-20-20 doelstellingen in Vlaanderen.

Trefwoorden: #20-20-20, #netbeheerders, #slimme netten, #studie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Op het Beleidsplatform 'Slimme netten' van maandag 10 september stelden de netbeheerders ELIA, Eandis en Infrax een studie voor rond de toekomstige noden van hun netten, voor het behalen van de 20-20-20 doelstellingen in Vlaanderen.

De netbeheerders besluiten dat de realisatie van deze doelstellingen haalbaar is en dat de kost gevoelig kan beperkt worden door duidelijke beleidskeuzes.

De grote pijlers van dit beleid zijn volgens de netbeheerders:
* een planmatige ontwikkeling van decentrale productie, meer specifiek voor windenergie;
* een optimalisatie van het gebruik van de netinfrastructuur;
* een meerjarenplanning voor de uitbouw van de netinfrastructuur.

De VREG onderzoekt de aanbevelingen van de netbeheerders. Binnen het kader van het Beleidsplatform bevragen zij ook de mening van de marktactoren.

De studie vindt u op aanpassing nb 313092012.pdf.

VREG benadrukt dat de resultaten van de studie gebaseerd zijn op een aantal veronderstellingen en benaderingen. “Weliswaar werden de nodige voorzorgen genomen om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van toekomstige evoluties. Toch is zowel de inschatting van de locaties als van de kosten indicatief. Ze dient vooral om een toekomstig beleid inzake energieproductie en het gebruik van de ruimte op te baseren”, klinkt het.


(KV) (foto Infrax: gebouwen Infrax, Torhout)