• 25/09/2012

3D-printer maakt boot van melkflessen (+video)

Geprintte boot toont potentieel van 3D-printen als volgende stap voorwaarts inzake recyclen

Trefwoorden: #3D-printen, #boor, #hdpe, #melkflessen, #recyclage

Lees verder

Techniek

( Foto: WOOF )

ENGINEERINGNET -- De groep 'Washington Open Object Fabricators' (WOOF) pakte onlangs uit met een boot die met 3D-printen is gemaakt.

Daartoe 'hackten' ze een plasmasnijder, en linkten deze met een geïmproviseerde extruder. Als materiaal maakten ze gebruik van melkflessen uit het plastic HPDE. Ze hadden deze uit het afval gevist.

Vanuit WOOF werd het volgende opgemerkt: “Deze technologie zou heel interessant zijn in veel derdewereldlanden en eilanden waar de mogelijkheden om met plastics te werken, beperkt zijn, of waar anders plastic afval moet worden weggescheept. Echter, de grootste sterkte van de technologie is niet dat plastic wordt hergebruikt, maar dat land en water worden gevrijwaard van plastic afval, zodat ze geen storten worden en plastics de ecosystemen verstoren.”

3D-printen wordt dan ook steeds vaker gezien als een volgende stap voorwaarts inzake recyclen. Ook het feit dat producten lokaler kunnen worden geproduceerd (in plaats van na productie de halve wereld rond te reizen), zou leiden tot een lagere ecologische voetafdruk.


(KV)

Video 1:

Video 2: