• 27/09/2012
  • |     BB

Tiense Raffinaderij richt expertisecentrum T-Campus op

Vlaams minister-president Kris Peeters huldigt Tiens expertisecentrum voor van landbouw- en voedingssector in.

Trefwoorden: #beneo, #kris peeters, #Sudzucker, #tiense suiker, #tiense suikerraffinaderij

Lees verder

research

( Foto: Tiense Suikerraffinaderij )

ENGINEERINGNET.BE -- In de Tiense regio worden jaarlijks 5 miljoen ton gecontracteerde grondstoffen – van suikerbiet tot graan – behandeld en verwerkt tot zowel suiker als voedingssupplementen.

Om alle kennis van de agrarische en industriële spelers te bundelen, heeft de Tiense Suikerraffinaderij, onderdeel van de Südzucker-groep, het expertisecentrum 'T-Campus' opgericht.

'Door hun technologieën, kennis en knowhow met elkaar te delen, kunnen de verschillende partners genieten van een evenwichtige win-win situatie", stelt Tiense Raffinaderij in een persbericht.

T-Campus is goed voor een investering van 3 miljoen euro in infrastructuur en kennismedewerkers en zal, naast onderzoek en ontwikkeling, ook in opleidingen en stages voorzien voor de zowat 1.000 mensen die lokaal bij de suikerproductie betrokken zijn.

Alvast BENEO, onderdeel van de speciale-ingrediëntenunit van dezelfde groep Südzucker, heeft zijn wereldwijde verkoop en O&O in T-Campus ondergebracht.

T-Campus is ook het expertisecentrum van waaruit het vernieuwende bio-ethanolproces van de volgende generatie van BioWanze gegroeid is.

Eind september 2012 werd het centrum officieel ingehuldigd in de aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters: “Vlaanderen presteert sterk op het vlak van voeding en landbouw. De realisatie van deze T-Campus als expertisecentrum in Tienen betekent dan ook een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en verduurzaming van de landbouw- en voedingscluster in Vlaanderen“, aldus de minister-president tijdens zijn speech.