• 28/09/2012

Denso zorgt voor snel opladen elektrische voertuigen

Denso Corporation stelt nieuw systeem voor dat het mogelijk maakt een elektrisch voertuig snel te laden, en elektriciteit vanuit het voertuig naar de woning te sturen

Trefwoorden: #denso, #elektrische auto, #elektrische voertuigen, #opladen, #toyota

Lees verder

research

( Foto: Toyota RAV4 EV )

ENGINEERINGNET -- Denso Corporation stelde in juli een systeem voor dat het mogelijk maakt een elektrisch voertuig snel te laden, gebruik makend van een opslagbatterij die is geïnstalleerd bij een huis. Bovendien kan ook elektriciteit vanuit het voertuig naar de woning worden gestuurd.

DENSO Corporation is een Japans bedrijf gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van auto-onderdelen.

Denso ontwikkelde het systeem in een project waar ook Toyota Motor Corporation partner is. Tot op heden is het namelijk moeilijk gebleken snel een elektrisch voertuig te laden met enkel tientallen kiloWatt bij een residentieel gebouw, om verschillende redenen.

Omdat het nieuwe systeem een batterij bij het huis gebruikt, en geen elektriciteit rechtstreeks van het net, is het niet nodig aanpassingen te doen, zoals het veranderen van een elektriciteitscontract. En zodra het voertuig gedurende 15 minuten is opgeladen, kan het zo'n 20 km rijden.

FIGUUR:

Daarnaast zorgde Denso voor de mogelijkheid de op- en ontlading van de voertuigen en de huisbatterijen te beheren via een 'home energy management system' (HEMS) . Deze zou bijvoorbeeld dusdanig kunnen worden ingesteld dat de huisbatterij wordt geladen door overschot aan elektriciteit afkomstig van zonnepanelen, zodat deze niet verkocht hoeft te worden.

Het nieuwe systeem kan niet alleen worden gebruikt met de elektrische voertuigen van Toyota, maar ook voor deze van Misubishi Motors Corporation.

In 2013 zou een veldtest met de technologie worden uitgevoerd.


(KV) (Afbeelding Denso)