• 28/09/2012
  • |     BB

Waalse KMO mag 400 Total-servicestations inspecteren

Het Waalse ITM-Technologies heeft een groot contract binnengehaald van Total Frankrijk om de reservoirs van niet minder dan 400 servicestations te inspecteren op lekken.

Trefwoorden: #isnes, #itm, #itm technologies, #total, #total france

Lees verder

nieuws

( Foto: ITM-Technologies )

ENGINEERINGNET –- ITM-Technologies in het Waalse Isnes, opgericht in 1997 en vandaag als kleine KMO 9 man sterk, meldt er in geslaagd te zijn een groot contract te verwerven van Total in Frankrijk.

ITM-Technologies in gespecialiseerd in het inspecteren van de dichtheid van kanalen, leidingen en reservoirs, en heeft België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg als zijn werkterrein. Typische klanten zijn de olie-, chemische en vliegtuigindustrie, naast het leger en benzinestations.

Het contract met Total is een doorbraak voor de leverancier op de Franse markt. De waarde van de bestelling – met een looptijd van 2 jaar - zou naar verluidt ''rond 1 miljoen euro schommelen'.

De opdracht houdt de inspectie in van het leidingwerk en de ondergrondse reservoirs van Total's Franse netwerk van servicestations, alles bij elkaar niet minder dan 400 sites.

Centraal staat een door ITM-Technologies eigenhandig ontwikkelde en ISO 17020 geaccrediteerde methode voor het uitvoeren van de controles. Die techniek – ATEX gecertificeerd – is gebaseerd op de akoestische detectie van geluiden die op lekken wijzen. Op die manier worden turbulenties in vloeistoffen gedetecteerd, die vervolgens softwarematig in kaart worden gebracht.

Volgens Jean-Pierre Van Der Meiren geldt die methode als 'zeer accuraat' omdat er de kleinste anomalie mee kan opgespoord worden. Wat door het vertrouwen van Total in de technologie van ITM-Technologies dus bevestigd wordt.