• 01/10/2012

Van Meer sluit onderhoudscontract met INEOS Oxide - persbericht

Van Meer Industrial Services sluit proactief onderhoudscontract met INEOS Oxide te Zwijndrecht - Antwerpen!

Lees verder

Productnieuws

Van Meer Industrial Services heeft recentelijk een langdurige contractovereenkomst afgesloten met INEOS Oxide te Zwijndrecht- Antwerpen voor het reviseren van alle laagspanning Ex(d) elektromotoren.

Het adviserend karakter, de transparante en heldere communicatie, alsook het implementeren van procedures, normen en rapportages, welke een deel zijn van de Proactive Maintenance strategy, hebben gemaakt dat INEOS Oxide voor Van Meer Industrial Services als service partner heeft gekozen.

Van Meer Industrial Services is een proactieve onderhoudsorganisatie gespecialiseerd in de volledige dienstverlening rond Rotating equipment, Drives en Field services binnen verschillende industriesectoren. De core business bestaat uit het proactief reviseren, overhalen, herstellen, conditiemonitoren en verkopen van elektrisch en mechanisch roterende machines, frequentiesturingen en field services activiteiten.

Reeds 20 jaar is deze organisatie een welgekende serviceprovider in Nederland en sinds een jaar ook actief op de Belgische markt, vanuit het servicepunt op de Noorderlaan te Antwerpen.

Bij aanvang van de contractonderhandeling met INEOS Oxide, werd duidelijk aangegeven dat vooral accountability, certainty en commitment belangrijke factoren zijn bij de keuze van een geschikte onderhoudsleverancier. Bijkomend dat de procedures voor revisie, vastgelegd door INEOS Oxide, dienen te worden gevolgd en dat een heldere communicatie de rode draad moet zijn gedurende de gehele contractafspraak.

Na een grondige evaluatie door middel van een aantal test-cases, voldeed Van Meer Industrial Services aan de gestelde eisen en verwachtingen. Zo beschikt het Rotating Service Centre over het IECEx 03 certificaat welke stelt dat deze organisatie gecertificeerd is voor het uitvoeren van onderhoud aan elektrisch en mechanisch roterende machines opgesteld in een ATEX omgeving. Hierbij wordt de norm 60079/19 aangehouden en een vastgelegde procedure dient daarbij te worden gevolgd.

Daarnaast werd Van Meer Industrial Services geschikt bevonden, om hun open communicatie en rapporteringen. Duidelijke en heldere afspraken, steeds in combinatie met feedback en digitale testrapporten van het gereviseerde equipment, moeten o.a. een revisiehistoriek opbouwen, aangeven welke oorzaken er liggen aan bepaalde calamiteiten en een interne documentering en onderbouwing kunnen neerleggen bij het hoger management.

In een laatste punt werd de betrokkenheid geprezen, waarin Van Meer meedenkt en tracht de klant zo goed mogelijk te ondersteunen naar deze zijn verwachtingen en behoeften. Zo werden naast het service contract, ook afspraken gemaakt met LOHER- SIEMENS betreffende de beschikbaarheid van onderdelen, parameters, gegevens en tekeningen.

De contractovereenkomst met INEOS Oxide geeft Van Meer Industrial Services de voldoening een professionele en competente proactieve onderhoudspartner te zijn naar Rotating equipment, Drives en Field Services binnen de chemische industriesector.


Meer informatie:
Van Meer Industrial Services bvba
Noorderlaan 31 – bus2 - B-2030 Antwerpen
T: +32(0)3 369 - 0240 - F: +32(0)3 369 - 0241
M: +32(0)499 - 216007
E: service@vanmeer.be - www.vanmeer.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Van Meer Industrial Services bvba



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.