• 02/10/2012
  • |     BB

Tip van de week: het Euroskills-event voor technisch vaktalent

Van donderdag tot zaterdag deze week vindt Euroskills 2012, een event over technisch vaktalent, plaats in het Belgische Fra-Francorchamps. Goed voor naar verwachting 40.000 bezoekers!

Trefwoorden: #euroskills, #festo, #legrand, #spa-francorchamps

Lees verder

opleidingen

( Foto: Festo, racesimulator )

ENGINEERINGNET -- Zoals al eerder aangekondigd op deze nieuwssite, vindt Euroskills 2012, een Europees evenement dat technische en technologische beroepen wil promoten dit jaar plaats in België: op 4, 5 en 6 oktober op het circuit van het legendarische Spa-Francorchamps. Het event is intussen is aan zijn derde editie toe.

Voor wie Euroskills niet kent: het is een echt internationaal gebeuren rond het thema 'vaktalent', dat zomaar eventjes 46 beroepen, 600 deelnemers, 18 nationale televisiestations, 500 vrijwilligers en meer dan 40.000 bezoekers niet uit niet minder dan 28 landen zal verwelkomen.

Het gebeuren draait rond technisch vaktalent, of zoals de inrichters het stellen,'rond het ontdekken en uitproberen van een beroep, informatie over kwalificerende opleidingen en kennismaken met de jonge vaktalenten van morgen'.

Er zijn verschillende thema's. Voor 'Mechatronica' en 'Mobile Robotics' is Festo de officiële partner. Dat vertaalt zich naar een stand, waar racesimulatoren worden getoond die uitgerust zijn met pneumatische spieren.

Legrand van zijn kant liet ons weten voor het 'Elektriciteitsberoep' de sponsor te zijn. Dat bedrijf schenkt op zijn stand een hightech domotica-installatie weg. Legrand was vroeger ook al de hoofdsponsor van Worldskills in Canada.


FOTO
De racesimulator van Festo. Dat bedrijf nodigt elke bezoeker uit om een gooi te doen naar het record.

LEES OOK
EuroSkills-kampioenschap test vakkennis technische jongeren

ACHTERGROND
Euroskills 2012, van donderdag 4 t/m zaterdag 6 oktober 2012, Spa-Francorchamps.