• 03/10/2012
  • |     BB

Connect Group behaalt medische ISO 13485 voor fabriek in Tsjechië

De Belgische Connect Group meldt het medisch certificaat ISO 13485 behaald te hebben voor zijn Kladno-vestiging in Tsjechië.

Trefwoorden: #Alstom, #ASML, #Atlas Copco, #Atos, #Barco, #connect, #connect group, #pcb, #Philips

Lees verder

Nieuws

( Foto: Connect Group, robotchirurgie, een voorbeeld van de stijgende impact van elektronica op de medische sector )

ENGINEERINGNET -- De ISO 13485-kwaliteitsnorm is van toepassing op bedrijven die medische apparatuur en hulpmiddelen aanbieden. Al vroeger zag de productievestiging in Kladno zich ook het IRIS‐kwaliteitslabel voor de spoorwegindustrie toegekend.

Connect geeft aan zich meer en meer te willen richten op nichemarkten, zoals de medische sector. De argumentatie is dat elektronica vandaag steeds meer zijn stempel begint te drukken op de therapeutische benadering. Op die markt wil het bedrijf inspelen. Voor medische diagnose en research is die evolutie al geruime tijd aan de gang.

De Tsjechische fabriek bouwt al jaren onderdelen voor medische apparatuur, had al een traceerbaarheidsmodel en kon dus de stap naar deze certificering 'vrij eenvoudig zetten', aldus het bedrijf in een persbericht.

Kladno geeft klanten 'de mogelijkheid om in optimale omstandigheden grotere productiereeksen te boeken en arbeidsintensievere assemblage (van eindproducten) gunstig aan te kopen'. Voor kleinere reeksen heeft Connect een vestiging in het Nederlandse Veldhoven, die eveneens ISO 13485 gecertificeerd is.

De Belgische vestiging in Poperinge maakt zich naar verluidt op 'om als derde vestiging deze norm te behalen naar het jaareinde toe'.


ACHTERGROND
Connect Group produceert kabels, kabelbomen en PCB's en heeft bedrijven als Alstom, ASML, Atlas Copco, Atos, Barco en Philips als klant. Het stelt zowat 1.700 mensen te werk.