• 03/10/2012
  • |     BB

Ook beschutte werkplaatsen van partij op Openbedrijvendag (+video)

"De tijd van vijsjes in zakjes stoppen is lang voorbij", stelt Francis Devisch, directeur Vlaamse Federatie Beschutte Werkplaatsen." Wist je dat Telenet en Coca-Cola beroep doen op ons?"

Trefwoorden: #Beschutte werkplaatsen, #open bedrijvendag, #Vlaamse Federatie Beschutte Werkplaatsen

Lees verder

Nieuws

( Foto: VLAB )

ENGINEERINGNET.BE -- Tijdens de Openbedrijvendag zet de sector van de beschutte werkplaatsen haar deuren open, zodat u met eigen ogen kunt zien hoe er gewerkt wordt.

In de deelnemende werkplaatsen ziet u de werknemers aan het werk, er worden ook randactiviteiten voorzien (voor kinderen én volwassenen).

Er valt heel wat leuks te ontdekken en doen. In Flexpack kunnen bezoekers zich laten inpakken (ook létterlijk), in OptimaT wordt een signeersessie voorzien met de spelers van Cercle Brugge,…

Francis Devisch, directeur Vlaamse Federatie Beschutte Werkplaatsen: “We merken dat er bij het grote publiek nog heel wat onwetendheid is over de sector van de beschutte werkplaatsen. Nochtans stellen onze 67 werkplaatsen samen 19.000 mensen tewerk, wat maakt dat we ongeveer even groot zijn als de auto-industrie.

"Onze werknemers met een arbeidshandicap zijn mensen die om een of andere reden tijdelijk of definitief niet op de ‘gewone’ arbeidsmarkt terechtkunnen. Maar door een doorgedreven begeleiding op de werkvloer (vb. aanpassingen aan de werkplek, opsplitsen van complexe taken in deeltaken,..) zijn onze mensen tot heel wat in staat! “


ACHTERGROND
Openbedrijvendag, 7 oktober 2012, van 10u tot 17u

WAAR?
Provincie Antwerpen
Amival vzw, Everdongenlaan 27 – 2300 Turnhout
BW Imsir vzw, Industrieweg 1 B, Industriezone ‘Krekelenberg’ – 2850 Boom
Flexpack vzw, Pullaar 159 – 2870 Puurs
Zuidkempische Werkplaatsen vzw, Herenthoutseweg 136 – 2200 Herentals

Provincie Limburg
Bewel vzw, Ginderoverstraat 143 - 3590 Diepenbeek
Provincie Vlaams Brabant
Blankedale vzw, Pastorijstraat 118 – 3300 Tienen

Provincie West-Vlaanderen
Arcotec vzw, Dreef ter Panne 14 – 8000 Brugge
OptimaT , Kortemarkstraat 86 – 8810 Lichtervelde


Video: