• 03/10/2012
  • |     BB

28 bedrijven van de toekomst op Open Bedrijvendag 2012

Op de Open Bedrijvendag kunt u 28 'Bedrijven van de Toekomst' ontdekken. Zij spelen in op het centrale thema 'Fabriek van de Toekomst'.

Trefwoorden: #open bedrijvendag

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse regering is een pakket maatregelen voor de vernieuwing van de industrie om productieactiviteiten in Vlaanderen te behouden en te versterken.De Open Bedrijvendag 2012 pikt het idee op, en heeft het 'Nieuw industrieel beleid' gebombardeerd tot het centrale thema van dit jaar.
ABB – Zaventem- energie- en automatiseringstechnologie, draagt bij aan de slimme productie.
ACE Packaging – Diest - biedt een diversgepersonaliseerd gamma van verpakkingen aan met aandacht voor het productieproces. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van intelligente productie-oplossingen.
Adriaens Guy Dental Labo – Mol - onderzoekt en ontwikkelt een revolutionair systeem voor productie van tandprothesen.
All Belgian Recycling – Grimbergen - sluit de materiaalketen met maximale recyclage van afbraakmateriaal.
Arco Information – Mechelen - ontwikkelt en implementeert softwareproducten voor documentbeheer in combinatie met recentste technologieën.
Belgoprocess – Dessel - ontwikkelt nieuwe technologieen voor opslag van radioactieve afvalstoffen en ontmanteling vannucleaire installaties en doet hierbij inspannigen op vlak van milieu.
C. Vorsselmans – Loenhout - produceert ramen en deuren met de allernieuwste machines.
Deurenfabriek Livo – Dendermonde - heeft een ultramodern productieatelier met de allernieuwste machines en technieken.
Dewaele Houtskeletbouw – Deerlijk - werkt samen met verschillende partners voor de bouw van ecologische woningen. Het bedrijf gebruikt hout uit gecontroleerd bosbeheer.
Dewulf – Roeselare - ontwikkelt en produceert grote landbouwmachines met de nieuwste technologieën.
Ecover – Malle - stelt zijn nieuwe ‘wireless’ productiehal voor en legt in het vernieuwde labo de nadruk op duurzame en hoog technologische productontwikkeling.
Graco – Maasmechelen - stelt technologie ter beschikking van bedrijven die hen toelaat om hun materiaalhandling verregaand te automatiseren, en dit aangepast aan het type materiaal, gewenste troughput, etc. Deze oplossingen helpen de klanten van Graco om te transformeren naar een slimme fabriek.
HHP – Oudenaarde - maakt gebruikt van zijn network om de eigen producten meerwaarde te geven.
Hoebeek – Willebroek - werkt samen met kennispartners, heeft een netwerk met business partners en gebruikt duurzaam materiaal.
Hydrogenics – Oevel - ontwikkelt en produceert effi ci.nte en duurzame waterstofgeneratoren voor de industrie, zoekt oplossingen om hernieuwbare energie om te zetten in waterstof.
Imec – Leuven - is een technologieprovider voor de ‘Fabrieken van de Toekomst. Imec werkt in een unieke hightech omgeving aan onderzoek en ontwikkeling van vooruitstrevende oplossingen voor de industrie. Het bedrijf werkt samen met onderzoeksinstituten en bedrijven van over de hele wereld.
Made Different – Heverlee - ondersteunt bedrijven uit de maakindustrie om te transformeren naar Factories of the Future. Dit doet het bedrijf door de zeven transformaties aan te pakken.
Meubelmakerij Ceulemans – Lier - gebruikt duurzaam materiaal.
Meubelrenovatie – Avelgem - renoveert oude meubelen wat een belangrijke vorm van ecoproductie. Dit is enkel mogeljik op basis van een grondige kennis van de verschillende houtsoorten en de bijhorende productietechnieken.
Newtec - Sint-Niklaas - is leider in satelietcommunicatie met een state-of-the art productieaparaat met duidelijke lokale roots en een uitgebreid partnernetwerk.
Niko - Sint-Niklaas - produceert schakelapparatuur in een context van mondiale concurrentie gebruik makend van een world class productieapparaat, ondersteund met slimme automatisatie oplossingen.
Philips Turnhout – Turnhout - stelt zijn Open Manufacturing Campus. Het bedrijf is een schitterend voorbeeld voor het omzetten van de transformaties in de praktijk.
Sabca – Lummen - bouwt onderdelenvoor luchten ruimtevaart met de meest geavanceerde technieken, integreert nieuwe navigatieen wapensystemen in oude militaire vliegtuigen.
Sollux - Gierle (Lille) - is een leverancier van duurzame energie systemen, met een duurzame aanpak naar keuze van componenten en installatie.
Stevens – Houttechniek - Sint-Truiden maakt gebruik van de meest recente technologieen in houtwerk om zo producten op maat te ontwerpen en te produceren.
Vergokan – Oudenaarde - ontwikkelt en produceert innovatieve kabeldraagsystemen, heeft een efficiënt productie- en distributienetwerk.
Vosschemie – Lier - ontwikkelt en produceert innovatieve composieten en werkt hiervoor samen met partners.


ACHTERGROND
Open Bedrijvendag op zondag 7 oktober