• 04/10/2012
  • |     BB

Brugge pioniert met e-invoicing project voor steden en gemeenten

De stad Brugge bijt de spits af in een grootschalig project om lokale overheden op een eenvoudige en snelle manier met e-invoicing te laten starten.

Trefwoorden: #arco, #certipost, #e-invoicing, #elektronische factuur, #laloo

Lees verder

b2b

( Foto: Stad Brugge, Boudewijn Laloo )

ENGINEERINGNET.BE -- Brugge verwerkt de inkomende facturatie binnenkort volledig elektronisch. De boekhoudkundig belangrijke informatie komt zonder manuele tussenkomst in de goedkeuringsflow en de boekhoudsoftware terecht.Een tijdsbesparende ingreep, gezien de administratie van de stad op verschillende plekken in de historische binnenstad huist, en tot in Zeebrugge toe verspreid zit. Jaarlijks gaat het in totaal over een kleine 30.000 facturen.

Schepen van Financiën van Brugge, Boudewijn Laloo: “Het is ons vooral te doen om efficiëntie. We willen onze mensen en middelen zo goed mogelijk inzetten. Als alles elektronisch binnenkomt, heb je een glashelder financieel overzicht.”

Aan de wieg van dit project staan meerdere partijen die actief zijn in IT voor lokale overheden: Certipost voor de elektronische facturatie, ARCO dat de interne work- en goedkeuringsflow in lokale besturen in goede banen leidt, en de verschillende aanbieders van boekhoudsoftware.

Samen ontwikkelden ze een oplossing specifiek voor lokale besturen, waarbij zowel het aansluiten van leveranciers als het verwerken van de informatie binnen de administraties volledig aan bod komt, en dit voor zowel elektronische als voor papieren facturen.

Elektronische facturatie biedt bovendien perspectieven, aldus Certipost in een persbericht: 'Met de oplossing rond e-invoicing die Certipost voor de steden en gemeenten, maar ook voor OCMW’s, politiezones en provinciebesturen ontwikkelde, kunnen plaatselijke besturen op een eenvoudige manier automatiseren."

"Plaatselijke besturen delen een groot aantal leveranciers, en eenmaal die aangesloten zijn voor één administratie, is het heel eenvoudig om ze ook met de andere administraties te connecteren."


ACHTERGROND
Certipost werd in 2002 opgericht en is een dochteronderneming van bpost. Momenteel zijn er al 85.000 bedrijven die hun facturen elektronisch verzenden met behulp van een digitaal certificaat.