• 09/10/2012

Team van Tokai Universiteit wint zonnerace (+video)

Zonnewagen van Tokai Universiteit wint grootste langeafstandsrace voor zonnewagens.

Trefwoorden: #panasonic, #tokai, #zonnewagens

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- De zonnewagen van Tokai Universiteit heeft de Sasol Solar Challenge South Africa 2012 gewonnen, de grootste langeafstandsrace voor zonnewagens.

Het team van de Japanse universiteit is duidelijk dominant in de Sasol, want het won alle drie de races sinds het tweejaarlijks evenement in 2008 voor de eerste keer georganiseerd werd.

Het team won ook al de World Solar Challenge die in 2011 in Australië werd gehouden.

De Sasol Solar Challenge South Africa is een van de zonnewagenraces in de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) Alternative Energies Cup events. In totaal startten 14 teams uit de hele wereld op 18 september in Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika. Ze legden een lus af van ongeveer 4.600km rond het land. Die afmattende rit leidde langs hoogteverschillen van maximaal 2.000 meter.

Het team van Tokai Universiteit bereikte de finish op 28 september om 11:03u plaatselijke tijd, na in totaal 4.632 kilometer te hebben gereden in 71 uur en 13 minuten.

Professor Hideki Kimura van Tokai Universiteit, adviseur van het zonnewagenteam, was erg tevreden. “De route was een echte uitdaging: lang en met veel hellingen. We zijn uiterst tevreden met onze prestatie, want we finishten de race met een voorsprong van 18 uur en 42 minuten op de tweede.”


Foto Panasonic: Het winnend team van de Tokai Universiteit bij hun zonnewagen.

Video: