• 10/10/2012
  • |     BB

Nu ook laadpunten voor elektrische voertuigen bij Lidl

Supermarktketen neemt eerste twee laadpunten in gebruik in filialen in Mariakerke en Sint-Niklaas. Met een kaart van 5 euro kunnen klanten 3 jaar lang maximaal 1 uur stroom per dag tanken.

Trefwoorden: #fietsen, #Lidl, #oplaadpaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Lidl )

ENGINEERINGNET.BE -- In haar filialen in Mariakerke en Sint-Niklaas heeft supermarktketen Lidl deze week haar eerste eigen laadpunten voor elektrische wagens en fietsen in gebruik genomen. Beide laadpalen zijn gekoppeld aan zonnepanelen op de daken.

Met een Lidl-oplaadpas van 5 euro kan de klant tot eind 2015 vrij stroom tanken. Lidl is de eerste retailer in België die zelf intelligente laadpunten met eigen oplaadpassen aanbiedt.

Er kunnen gelijktijdig twee wagens en vier fietsen stroom tanken. “Klanten die een oplaadpas aanschaffen, kunnen tot eind 2015 vrij stroom tanken”, legt woordvoerder Pieterjan Rynwalt uit.

“Net om de verdere uitrol van elektromobiliteit in België te ondersteunen, kiezen wij ervoor om onze laadpunten te lanceren aan een voordelig tarief van 5 euro per kaart. Daarmee kunnen klanten één uur stroom per dag tanken, zonder bijkomende betaling. Dat is goed voor een maximaal bereik van 120 autokilometers.”

De Lidl-laadpunten worden in een groter Europees netwerk geïntegreerd. Rynwalt: “Daarvoor werken we samen met partner Blue Corner. Concreet betekent dit dat klanten de oplaadpas via Blue Corner kunnen upgraden om van 1.500 andere punten in het Europees netwerk gebruik te maken.”

Daarnaast treedt Lidl ook tot het EVA-platform van de Vlaamse overheid toe. Dat houdt onder meer in dat Vlaamse universiteiten de data van de laadpunten kunnen gebruiken voor verdere studies over elektromobiliteit. Bovendien moet dit het innovatiebeleid van de Vlaamse overheid helpen ondersteunen.