• 11/10/2012

Vandemoortele verhuist datacenters naar Cegeka

In totaal zal Vandemoortele ruim tweehonderd servers in de datacenters van Cegeka onderbrengen. Vijf infrastructuurbeheerders van Vandemoortele treden in dienst bij Cegeka.

Trefwoorden: #cegeka, #vandemoortele

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Cegeka kwam tot een overeenkomst met voedingsgroep Vandemoortele. De ICT-dienstverlener zal het beheer van zijn datacenterinfrastructuur op zich nemen.

In het kader van de overeenkomst zal de back-end infrastructuur, bestaande uit servers, opslagsystemen, beveiliging, back-up en virtualisatie, volledig worden vernieuwd. Cegeka is verantwoordelijk voor de volledige monitoring en het evolutieve beheer ervan.

In totaal zal Vandemoortele ruim tweehonderd servers in de datacenters van Cegeka onderbrengen. Vijf infrastructuurbeheerders van Vandemoortele treden met behoud van verworvenheden in dienst bij Cegeka. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

De infrastructuuroutsourcing is in lijn met de strategische doelstellingen van het voedingsbedrijf. Group IT Director Vandemoortele, Luc Delombaerde: “We nemen IT-infrastructuur voortaan af als een dienst. We kunnen infrastructuur en services uitbreiden of krimpen en onze operationele kosten worden voorspelbaar. Ook krijgen we garanties over de 24/7 beschikbaarheid van onze toepassingen, in het bijzonder van ons ERP-systeem SAP. Dat is cruciaal voor de productie en de operationele ondersteuning van onze business.”

Het is de combinatie van infrastructuurbeheer met de beschikbaarheidsdiensten die Vandemoortele overtuigde tijdens de onderhandelingen.

Tegen midden 2013 zullen alle systemen van Vandemoortele in de datacenters van Cegeka operationeel zijn.


(KV) (foto cegeka: cegeka's warmtewielen)