• 12/10/2012
  • |     BB

G4S lijft twee sectorgenoten uit veiligheidsbranche in

G4S Belgium rondt acquisitie van twee bedrijven van de ASC-Groep af. ASC en ASC Safety Services blijven bestaan onder hun oorspronkelijke naam.<br>

Trefwoorden: #ACS, #Avermaet, #G4S, #safety, #security, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: G4S, Jean-Paul Van Avermaet )

ENGINEERINGNET.BE -- Met de acquisitie van twee bedrijven, gespecialiseerd in veiligheidsoplossingen gericht op bedrijven en werknemers, mikt G4S op een hoger marktaandeel in de zogenaamde Safety & Security-markt.

De hele G4S-groep is wereldwijd de grootste marktspeler in het aanbieden van beveiligings- en veiligheidsoplossingen: het bedrijf is aanwezig in zowat 125 landen en heeft meer dan 675.000 medewerkers. De Belgische tak is goed voor 6.000 werknemers.

'Maar de traditionele beveiligingsmarkt in België is verzadigd, waardoor verdere groei in deze markt zo goed als onmogelijk is. Daarom kiezen we bewust voor een groei in nichemarkten', stelt het bedrijf in een persmededeling.

Via de acquisitie lijft de firma bijvoorbeeld ervaren personeel in met kennis inzake 'fire en safety' en kan het opleidingen rond veiligheid en gezondheid geven.

Beide overgenomen bedrijven zullen naar verluidt blijven voortbestaan onder hun oorspronkelijke naam, ASC en ASC Safety Services.

Jean-Paul Van Avermaet, CEO van G4S België en G4S Luxemburg: "De overnames onderstrepen nog maar eens onze plannen om de onbetwistbare nummer één te worden op het vlak van geïntegreerde veiligheidsoplossingen."

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.