• 17/10/2012
  • |     BB

Nieuw federaal labo voor het Voedselagentschap in Wandre

De Regie der Gebouwen voerde belangrijke aanpassingswerken uit in het voormalige gebouw van Epidemiologie in Wandre om er het nieuwe labo van het federaal Voedselagentschap te huisvesten.

Trefwoorden: #FAVV, #Regie der Gebouwen? Servais Verherstraeten, #wandre

Lees verder

Techniek

( Foto: Regie der Gebouwen )

ENGINEERINGNET.BE -- Tot voor kort was het regionale labo van het Voedselagentschap in Luik gehuisvest in een sterk verouderd gebouw (rue Louis Boumal) met een 'minder actuele technische omkadering'.

Om hieraan te verhelpen, voerde de Regie der Gebouwen belangrijke werken uit in het gebouw in de rue de Visé in Wandre om er een volledig nieuw en up to date federaal labo van het FAVV in te huisvesten.

Servais Verherstraeten, Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen: “Dit nieuwe labo laat het team van het Voedselagentschap in Wandre toe om voortaan in goede werkomstandigheden hun opdrachten uit te voeren." De kostprijs van het totale project bedraagt 2,8 miljoen euro.

Het laboratorium in Wandre werkt enerzijds met grondstoffen bestemd voor de landbouw (meststoffen, diervoeder en pesticiden) en voert anderzijds ook controles uit op voedingsmiddelen. Het laboratorium controleert ook de straling van levensmiddelen en de kwaliteit van frituurolie.

In 2011 heeft het laboratorium meer dan 8.000 analyses uitgevoerd op meer dan 5.200 monsters. 83% van de analyses werden uitgevoerd in het kader van het controleplan FAVV. De overige 17% werden uitgevoerd op verzoek van particuliere klanten. Het laboratorium gebruikt naar verluidt een ruime waaier aan onderzoekstechnieken.

Het gebouw beschikt over een anti-inbraakbeveiliging, een toegangscontrole via badge, een camerabewakingssysteem en is toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.


ACHTERGROND
De Regie der Gebouwen zorgt dat de federale ambtenaren in kwalitatieve kantoren kunnen werken en houdt ook het federale architecturaal patrimonium in stand. Haar vastgoedportefeuille omvat zo’n 7,8 miljoen m² verspreid over een 1.420- tal gebouwensites. Hiervan zijn circa 945 gebouwen eigendom van de federale staat (ongeveer 4,9 miljoen m²) terwijl zo’n 483 gebouwensites worden gehuurd (ca. 2,9 miljoen m²).