• 18/10/2012

Jiska Verhulst eerste netwerkdirecteur van Plan C

Netwerkdirecteur aangesteld voor Plan C, dat als doel heeft concrete doorbraken te (doen) realiseren voor een duurzame materialeneconomie en maatschappij.

Trefwoorden: #directeur, #materialenkringlopen, #plan c, #verhulst

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET.BE -- Ir. Jiska Verhulst wordt de eerste netwerkdirecteur van Plan C, het Vlaams Transitienetwerk voor Duurzaam Materialenbeheer.

Op termijn zal een vijfkoppig supportteam onder haar leiding instaan voor de dagelijkse werking van de vzw.

Jiska Verhulst is 33 jaar en bio-ingenieur in de milieutechnologie. Sinds 2003 is ze beroepsmatig actief in de werkvelden water en bodem. De laatste vier jaar was Jiska hoofd van de cel Beleidsondersteuning van de afdeling Bodembeheer (OVAM), waar ze een team van beleidscoördinatoren leidde.

Peter Stouthuysen maakt deel uit van het supportteam Plan C als eerste programmamanager. Hij wordt hiervoor halftijds vanuit de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) gedetacheerd.

Plan C werd eind maart 2012 opgericht als vzw. De stichtende leden komen uit verschillende maatschappelijke hoeken: de overheid (OVAM), bedrijfswereld – zowel federaties (Essenscia, Federatie van Bedrijven voor Milieubeheer) als individuele bedrijven (Colruyt, Indaver), kennisinstellingen en consultants (KU Leuven, UGent, VITO, Sustenuto, Advizors) en maatschappelijke organisaties (Bond Beter Leefmilieu, Netwerk Bewust Verbruiken). Daarvoor bestond Plan C als informeel netwerk.

Plan C heeft als doel concrete doorbraken te (doen) realiseren voor een duurzame materialeneconomie en maatschappij in Vlaanderen. Door de uitbouw van een supportteam kan Plan C zijn acties en netwerk verder professionaliseren.


(KV) (foto Plan C)