• 19/10/2012
  • |     BB

EHEDG België voortaan een volwaardige vzw

Goed nieuws voor de voedingsindustrie. Tot september 2012 bestond EHEDG België als een feitelijke vereniging. Daar komt nu een einde aan: het is een volwaardige vzw geworden.

Trefwoorden: #AZO, #Cargill, #Coca Cola, #Diversey, #Ecolab, #EHEDG, #GEA, #J-Tec, #Magnetrol, #PolySto, #Tetra Pak, #Van Meeuwen

Lees verder

opleidingen

( Foto: EHEDG, het bestuur van EHEDG België )

ENGINEERINGNET -- Op 19 september 2012 is EHEDG België – de European Hygienic Engineering & Design Group - officieel boven de doopvont gehouden. De statuten van de nieuwe vzw werden ondertekend op een recent food & beverage seminarie (zie foto).

In een officiële mededeling stelt de kersverse vzw als onderdeel van EHEDG International de rol van nationaal informatieplatform te willen spelen voor alles wat met hygiënisch ontwerpen te maken heeft.
Dat is typisch van toepassing in de fabricage van procesapparatuur, de constructie van gebouwen of het aanleggen van nutsvoorzieningen voor de productie van levensmiddelen.

Zo wil de vereniging bijvoorbeeld de richtlijnen publiceren,die ontwikkeld werden door de verschillende internationale werkgroepen van de European EHEDG-vereniging, regionale bijeenkomsten inrichten, trainingen geven en overheidsinstanties adviseren.

Of, zoals EHEDG België het zelf stelt: 'een ondersteunende organisatie zijn die op een continue wijze de voedingsindustrie ondersteunt bij de integrale benadering van het hygiënisch produceren van levensmiddelen'.

Het bestuur van EHEDG België is als volgt samengesteld :
- Hein Timmerman: Voorzitter (Sealed Air, divisie Diversey)
- Johan Roels: Ondervoorzitter voor Nederlandstalig België (J-Tec)
- Laurent Paul: Ondervoorzitter voor Frans- & Duitstalig België (Kraft Foods Europe, nu Mondelez)
- Frank Moerman: Secretaris en consultant
- Noël Hutsebaut: Penningmeester en consultant voor Agoria.

EHEDG België kent momenteel 35 actieve leden, naast verschillende bedrijfsleden zoals Diversey, J-Tec, Cargill, Magnetrol, PolySto, Van Meeuwen, Coca-Cola, Ecolab, Tetra Pak, AZO en GEA. Bedrijven en individuen kunnen lid worden van EHEDG International door eenvoudige aanmelding op de centrale website www.ehedg.org.


ACHTERGROND
De Europese wetgeving vereist dat de verhandeling, de voorbereiding, de bereiding en de verpakking van levensmiddelen gebeurt in hygiënische omstandigheden met hygiënische machines én in hygiënische installaties (cfr. de Machine-richtlijnen 2006/42/EC & 98/37/EC, richtlijn 93/43/EC, en de Verordeningen 1935/2004, 2002/16/EC, 2002/72/EC & 89/109/EEC).