• 22/10/2012
  • |     BB

Weldra gezocht: Cloud Architecten en Data Scientists

Uit een onderzoek van EMC blijkt dat de rol van de IT-professional de komende jaren een transformatie zal ondergaan. Op het verlanglijstje staan Cloud Architecten en Data Scientists.

Trefwoorden: #big data, #Cloud, #Cloud Architect, #Data Scientist, #emc

Lees verder

HR

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET -- Uit het onderzoek blijkt dat voor 50% van de Belux bedrijven dataopslag en -management de volgende vijf jaren de belangrijkste IT-prioriteit is.

Vier op de tien zien Big Data Analyse de komende vijf jaar als een belangrijke differentiator in de markt die de winnaars van de verliezers zal onderscheiden. De snelheid waarmee organisaties deze technologie implementeren, zal bepalend zijn voor hun succes.

Dat heeft ook gevolgen voor het profiel van de IT-professional: door de komst van Cloud-technologie zullen er nieuwe functies en rollen binnen IT-afdelingen ontstaan. Dat geloven bijna zes op de tien respondenten. 38% gelooft dat Big Data hetzelfde zal doen. Dit zal leiden tot nieuwe functies zoals Cloud Architecten en Data Scientists.

“Het onderzoek toont aan dat Belgische en Luxemburgse bedrijven actief hun business transformeren om maximaal te profiteren van de voordelen van Cloud en Big Data Analytics”, aldus Alain Sohet, Country Manager EMC Belux.

“Het is duidelijk dat deze transformatie bedoeld is om de bredere doelen van de organisatie te ondersteunen. Dit betekent dat IT transformatie niet op zichzelf staat, maar wordt gepercipieerd als een facilitator voor het succes van een bedrijf. Door hun bedrijf, IT-organisatie en werknemersstructuur te transformeren, willen de bedrijven meer controle en inzicht krijgen in hun markten, klanten en producten.”

Het onderzoek naar IT-transformatie is uitgevoerd onder klanten die zich hebben ingeschreven voor de EMC Fora in België en Luxemburg.

Onder de 253 respondenten bevinden zich IT-managers en - professionals, technische experten en storage managers van verschillende Belux bedrijven.


Heeft u een vacature? Plaats uw jobaanbieding online voor slechts 295 euro per maand op Engineeringnet.be + MSN.be + Careerbuilder.be !
Info: Jobaanbieding plaatsen