• 24/10/2012

ANWB laat Cofely laadpalen voor elektrisch vervoer plaatsen

Cofely gaat in de komende jaren voor de ANWB laadpalen voor elektrische voertuigen plaatsen.

Trefwoorden: #ANWB, #Cofely, #elektrische auto, #laadpaal

Lees verder

nieuws

( Foto: Cofely )

ENGINEERINGNET.NL -- Beide partijen hebben een overeenkomst ondertekend, waarbij Cofely niet alleen verantwoordelijk is voor de plaatsing, maar ook voor het onderhoud en het bedenken van duurzame technische oplossingen.

De ANWB gaf in 2011 al het startsein voor de plaatsing van elektrische laadpunten in de Randstad en zet nu een nieuwe stap in het stimuleren van elektrisch vervoer voor consumenten en haar zakelijke klanten.

Cofely tekende dit jaar eerder een overeenkomst met de gemeente Rotterdam voor de plaatsing van 1.000 laadpunten. De overeenkomst met de ANWB markeert een nieuwe mijlpaal in haar missie Nederland, met het stimuleren van elektrisch vervoer, duurzamer te maken.

Het aantal elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen zit duidelijk in de lift. Ditzelfde geldt voor het aantal oplaadpunten. In Nederland rijden naar schatting 4.000 „full-electric‟ en plug-in hybride voertuigen en zijn ongeveer 5.000 oplaadpunten beschikbaar.

De behoefte aan een uitbreiding van deze infrastructuur neemt echter toe. Zo zal Nederland over 10 jaar naar verwachting zo‟n 250.000 elektrische voertuigen tellen. De ANWB wil de introductie van deze vervoersvorm versnellen en faciliteren.

ANWB levert de laadpunten en heeft Cofely gecontracteerd voor de plaatsing en het onderhoud van alle laadpunten. Voor de installatie en het onderhoud werkt men samen met EV Box, dat door ANWB is ingeschakeld voor de fabricage van de laadpalen.


(GL)