• 22/08/2012
  • |     BB

Dow besteedt 4 Maintenance Shops uit aan Cofely en Flowserve

Volgende stap in de realisatie van het Maintenance Value Park: Dow besteedt onderhoud van procesuitrusting uit aan Cofely en dat van rotating equipment aan Flowserve.

Trefwoorden: #cofely, #dow, #dow benelux, #dow terneuzen, #fabricom, #flowserve, #terneuzen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dow )

ENGINEERINGNET – Dow Benelux heeft een overeenkomst getekend voor het uitbesteden van vier Centrale Werkplaatsen op zijn site in Terneuzen aan de onderhoudsfirma's Cofely en Flowserve.

Daarbij zal Cofely als vaste partner instaan voor laswerken en reparaties aan warmtewisselaars, drukvaten en tanks, en voor onderhoud en het testen van kleppen. Dat laatste - de reconstructie en het testen van kleppen - speelt Cofely door aan zijn zusterbedrijf Fabricom.

Flowserve van zijn kant wordt verantwoordelijk voor het onderhoud aan rotating equipment en algemene machinale bewerkingen.

Het contract past in de transformatie - die momenteel volop aan de gang is - van de Dow-site naar een industriepark waar meerdere partijen fabrieken hebben, geruggensteund door een aparte zone van waaruit de vaste onderhoudsleveranciers opereren: het Maintenance Value Park (MVP).

Cofely heeft alvast laten weten zijn kantoor en werkplaats in de toekomst naar dat MVP-park te zullen verhuizen, en ook Flowserve wil er zijn 'Quick Response Center Terneuzen' voor rotating equipment vestigen.

“Onderhouds- en kennisbedrijven die zich vestigen op het MVP vormen dan een netwerk van betrouwbare servicepartners. Het MVP biedt hen een geïntegreerde aanpak die draait om het samenvoegen van activiteiten en het maximaal benutten van de synergie tussen alle partijen”, aldus Maurice Baart, commercieel directeur van Cofely.

Cofely werkt al tientallen jaren op verschillende locaties van Dow in Nederland, België en Frankrijk en heeft daardoor een uitstekende kennis van de bedrijfsprocessen. Ook Flowserve is al sinds jaren de 'global partner' voor Dow op het gebied van van pompen, mechanical seals en afsluiters.

Ook rubber- en kunststofproducent Styron zal naar verluidt gebruik gaan maken van de diensten die Cofely en Flowserve ter plaatse aanbieden.