• 30/07/2012
  • |     BB

Cofely scoort grote opdracht voor turn arounds van Shell

Voor eerste maal werkt Cofely met subcontractors voor grootschalig onderhoud aan de fabrieksinstallaties van Shell in Pernis en Moerdijk.

Trefwoorden: #cofely, #energie, #fabricom, #moerdijk, #pernis, #shell

Lees verder

b2b

( Foto: Shell )

ENGINEERINGNET -- Cofely, een onderdeel van GDF SUEZ, heeft de opdracht binnengehaald voor het projectmanagement van het grootschalig onderhoud aan de fabrieksinstallaties van Shell in Pernis en Moerdijk. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Nieuw is dat Cofely voor de eerste maal met subcontractors gaat werken. Dat is anders dan voor vroegere onderhoudsprojecten van het bedrijf in de Nederlandse productielocaties van Shell.

Tot nu deed Cofely namelijk uitsluitend beroep op eigen personeel, maar voor deze turn arounds treedt het op als hoofdcontractor en stuurt het een groot aantal toeleveranciers aan in zowat alle disciplines: van isolatie en transport tot en met steigerbouw. Voor grotere turn arounds werkt Cofely overigens samen met Fabricom.

Cofely mag bovendien ook een masterplan voor de komende vijf jaar opstellen. Voor elke turn around wordt een verbeterplan opgesteld, dat uiteindelijk moet bijdragen aan efficiency-verbetering. "We verwachten van Cofely dat zij in staat is proactief mee te denken over verbeteringen", aldus Carel Mensing, turn around manager van Shell Pernis.

De contractwaarde werd niet vrijgegeven.


ACHTERGROND
Tijdens zogenoemde ‘turn arounds’ - ook wel ‘grote stops’ genoemd - worden delen van fabrieken gedurende enkele weken volledig stilgelegd. In deze periode worden in verschillende clusters onderhoudswerkzaamheden verricht die ervoor zorgen dat de fabrieken in de komende jaren weer veilig en onafgebroken kunnen functioneren.