• 24/10/2012

Nominaties Young Technology Award 2012 bekendgemaakt

Zes bedrijven zijn in de race voor Young Technology Award 2012. De award voor innovatieve en groeiende bedrijven uit Oost Nederland zal op 12 november uitgereikt worden in Enschede.

Trefwoorden: #Young Technology Award 2012

Lees verder

Nieuws

( Foto: UTwente, Marcel Simons van Qeltech )

ENGINEERINGNET.NL -- Kandidaten maken kans op de hoofdprijs van 5000 euro en een publieksprijs van 1000 euro. Vandaag start het eerste deel van de strijd om de publieksprijs. Genomineerd zijn Convergence, Clean Light, Qeltech, DOVIDEQ Medical, Duplaco en Encapson.

De publieksprijs wordt voor de helft bepaald door het aantal stemmen dat de kandidaten online verkrijgen. De stemmen van het publiek tijdens de finale wegen ook 50%. Iedereen kan stemmen via www.youngtechnologyaward.nl tot maandag 12 november 12.00 uur ’s middags. De finale op 12 november vanaf 19.00 uur is gratis te bezoeken voor publiek, aanmelden kan via info@youngtechnologyaward.nl

Alle genomineerden zullen 3 minuten pitchen voor de jury tijdens de finale. De juryleden zullen voor het bepalen van de winnaar kijken naar de commerciële en/of technologische vernieuwing, de oplossing en markt, de kwaliteit van de onderneming, het businesss model en het bewezen succes.

Alle genomineerden hebben een innovatief karakter:
Clean Light zorgt via speciale UV lampen ervoor dat tuinders hun gewassen op een duurzamere manier kunnen beschermen tegen schimmels en bacteriën.

Convergence maakt meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen voor laboratoria.

Qeltech vermarkt een nieuwe 3D computermuis.

DOVIDEQ Medical heeft een vol-automatisch meetapparaat gemaakt waarmee de kwaliteit van starre endoscopen (gebruikt voor minimaal invasieve chirurgie) snel beoordeeld kan worden.

Duplaco ontwikkelt een technologie waarmee eiwitrijke afvalwaterstromen direct omgezet kunnen worden in waardevolle producten, zoals visvoer voor de aquariumbranche.

Encapson heeft de Sono Coat ontwikkeld: een coating waarmee medische voorwerpen in het lichaam beter zichtbaar worden op echo's en eenvoudiger gepositioneerd kunnen worden in het lichaam van een patiënt.


(GL)

ACHTERGROND
Dit jaar vindt de uitreiking van de Young Technology Award voor de vijfde keer plaats. De Young Technology Award is een initiatief van Kennispark Twente, PPM Oost, Deloitte, ABN Amro en Innovatieplatform Twente en wordt georganiseerd in samenwerking met Powered by Twente.