• 25/10/2012

Opening testfaciliteit flow measurement (+video)

Testfaciliteit voor flow measurement XCaliber moet brug worden tussen onderwijs en bedrijfsleven

Trefwoorden: #testfaciliteit, #XCaliber

Lees verder

opleidingen

ENGINEERINGNET.NL – De testfaciliteit voor flow measurement 'XCaliber' is officieel geopend. Vanaf nu dus, kunnen zowel studenten als personeel trainen en testen op deze uitgebreide installatie voor flow measurement.

Nadat twee studenten de laatste handelingen hadden uitgevoerd om de kalibratie-installatie in gereedheid te brengen, werd XCaliber met een druk op de knop in werking gesteld.

Onder de honderd genodigden was een interessante vertegenwoordiging te vinden vanuit onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

André Boer van Krohne: “De eisen aan kwaliteit worden steeds hoger en als gevolg daarvan ook de eisen aan het personeel. Het mooie van deze locatie is dat hier de theorie en de praktijk samen komt. We hopen als bedrijfsleven dan ook dat er veel middelbare scholieren gebruik maken van alles wat XCaliber te bieden heeft als het gaat om het meten van stromen. Maar ook het bestaande personeel kan worden bijgeschoold dankzij deze installatie.”

XCaliber moet dus op meerdere vlakken een waardevolle aanvulling vormen aan bestaande opleidings-, test- en trainingsmogelijkheden.


(KV)
 
ACHTERGROND
XCaliber is een testfaciliteit voor flow measurement . Ze heeft een oppervlak van ongeveer 300 m2.

De locatie is voorzien van alle faciliteiten die in de praktijk ook worden gebruikt: een warmtewisselaar, een frequentiegestuurde pomp, referentie flowmeters en regelkleppen, maar ook instrumentatie voor temperatuur, druk, viscositeit en dichtheid. Voor besturings- en onderwijsdoeleinden wordt een DCS-systeem voorzien. 

XCaliber draait op water, waardoor er een veilige omgeving ontstaat waar volop kan worden gesleuteld en getest. XCaliber leent zich voor training en opleiding op het gebied van inbouwen/uitbouwen van meters, veiligheidsaspecten, het doen van metingen en de interpretatie van de meetgegevens.