• 25/10/2012

Handschoen helpt om diagnose te stellen (+video)

Handschoen is ontworpen om geneesheren bij te staan, maar zou binnenkort worden aangepast zodat deze ook bruikbaar wordt voor het ruime publiek.

Trefwoorden: #harvard, #robothandschoen

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Een robothandschoen die medische abnormaliteiten kan waarnemen in je lichaam is ontworpen door twee ingenieurs: Elishai Ezra en Fransiska Hadiwidjana, samen met een student aan Harvard Medical School, namelijk Andrew Bishara.

De robothandschoen, genaamd ‘Med Sensation,’ is in staat geluiden, vibraties en temperaturen te detecteren, dankzij zijn sensoren. Inbegrepen is ook een systeem dat alarmgeluiden genereert in noodsituaties, bijvoorbeeld als teveel druk wordt uitgeoefend op het onderzochte weefsel.

De medische handschoen helpt ziekelijk vergrootte inwendige organen, zoals nier of lever, te detecteren. De resultaten kunnen dan draadloos worden geseind naar een uitwendig toestel.

Ontwerpers kijken er naar uit de vingertoppen van de handschoen te voorzien van micro-ultrageluid mogelijkheden.

Deze verbetering zou de diagnosemogelijkheden nog vergroten:dan zouden oorzaken kunnen worden achterhaald van abdominale pijn en hartabnormaliteiten.

De handschoen is ontworpen om geneesheren bij te staan, maar zou binnenkort worden aangepast zodat deze ook bruikbaar wordt voor het ruime publiek.


(KV) (foto hospital international)

Video: