• 29/10/2012

Nieuwe cleanrooms voor de NTS-Group

NTS Mechatronics in Eindhoven en NTS Systems Development in Wijchen hebben dit najaar nieuwe cleanrooms in gebruik genomen.

Trefwoorden: #cleanroom, #NTS Group

Lees verder

Nieuws

( Foto: NTS Group )

ENGINEERINGNET.NL -- Hiermee voldoen beiden voor de komende jaren aan de modernste eisen en wensen van de markt. Steeds meer klanten vragen vanwege hun nieuwe generaties machines ook van hun toeleveranciers om assemblage van kritische componenten in extreem schone omstandigheden.

Waar producten van grote machinebouwers (OEM’s) evolueren, groeit deze groep als toeleverancier en system supplier in technologie en competenties mee.

Tot voor kort hadden ze in Eindhoven twee cleanrooms, één van 150 en één van 250 vierkante meter. Door de toenemende vraag waren beide te klein geworden. De eerste is nu vervangen door een hal van 900 vierkante meter, waardoor er totaal 1.150 vierkante meter cleanroom ter beschikking komt.

De helft van deze oppervlakte valt binnen ISOklasse 6, die nodig is voor de nieuwste ontwikkelingen in de semiconductor-industrie. Hier worden uiteindelijk de modules voor de klanten uit deze markt geassembleerd. In totaal kunnen er zo’n dertig mensen tegelijkertijd werken.

De tweede nieuwe cleanroom bevindt zich in Wijchen, waar de protobouw plaatsvindt van modules die in ontwikkeling zijn. Ook in de protobouw worden steeds hogere eisen gesteld aan de reinheid van producten.

Met deze nieuwe cleanroom van 160 vierkante meter, voldoet de NTS-Group nu ook hier aan de eis van een hoge reinheidsklasse.

De twee nieuwe cleanrooms zijn essentieel en verhogen de capaciteit om mee te kunnen in groei en om extra aanvragen voor werk van klanten te kunnen honoreren.


(GL)