• 29/10/2012
  • |     BB

Grontmij Belgium sleept hoogtechnologische IRMM-opdracht in de wacht

Het Europees Instituut voor Referentiematerialen en -Metingen in Geel gunt ingenieursbureau Grontmij opdracht voor hoogtechnologisch Asset Management. Contractwaarde: 1,9 miljoen euro.

Trefwoorden: #Europees Instituut voor Referentiematerialen, #Europese Commissie, #grontmij, #irmm, #Joint Research Centre

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij, zicht op IRRM in Geel )

ENGINEERINGNET.BE -- IRMM, het Europees Instituut voor Referentiematerialen en -Metingen, heeft de Belgische tak van het ingenieursbureau Grontmij de opdracht gegund voor het identificeren en in kaart brengen van alle nutsvoorzieningen en gebouwen (compleet met inhoud) op zijn site in Geel.

De opdracht bestaat in het opmaken van een digitaal terrein- en gebouwenmodel, inclusief alle relevante data. Hiertoe is het nodig alle infrastructuur, gebouwen, constructies en installaties - ook de ondergrondse - op te meten en in kaart te brengen.

Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een hele rits meet- en registratietechnieken, zoals Mobile Mapping, grondradar en laserscanning. Daarnaast zal naar verluidt 'een functionele analyse uitgevoerd worden op de coherentie van alle kabels en leidingen'.

De geïnventariseerde gegevens zullen vervolgens worden verwerkt in een digitaal driedimensioneel Bouw Informatie Model dat het IRMM in staat moet stellen om zijn patrimonium te beheren en het mogelijk moet maken om functionele analyses uit te voeren op alle aanwezige apparatuur. Het contract heeft een waarde van 1,9 miljoen euro, meldt Grontmij.


ACHTERGROND
Het IRMM is één van de zeven instituten van het Joint Research Centre (JRC), een directoraat-generaal van de Europese Commissie, met als missie 'Het ondersteunen van de industriële competitiviteit, de levenskwaliteit en de veiligheid in de EU door het ontwikkelen van geavanceerde meetstandaarden en door het verstrekken van ‘state-of-the-art’ wetenschappelijk advies betreffende metingen en standaarden ter ondersteuning van het Europees beleid.'