• 30/10/2012
  • |     BB

SPIE start campagne rond arbeidsongevallen bij personeel

SPIE scoort uitstekend in veiligheid, maar wil nog verder gaan. Het bedrijf doet voor elke melding van een gevaarlijke situatie door een werknemer, een donatie aan ‘To Walk Again'.

Trefwoorden: #Marc Herremans, #spie, #to walk again, #veiligheid, #week van de veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE -- Naar aanleiding van de Week van de Veiligheid start SPIE met een brede sensibiliseringscampagne rond arbeidsongevallen. Waar de sector gemiddeld met een frequentiegraad (maatstaf voor het aantal ongevallen) van 37,25 per jaar heeft af te rekenen, ligt dan bij SPIE op een kwart daarvan (10,8).

'Maar dat is niet goed genoeg voor ons, en daarom wordt voortdurend gewerkt aan nog betere arbeidsveiligheid', stelt SPIE. 'De analyse van de arbeidsongevallen bij ons leert dat een derde te wijten is aan verlies van controle, en een op de vijf gevallen aan verkeerde bewegingen'.

Iedere werknemer wordt daarom gevraagd om mogelijk gevaarlijke en risicovolle situaties te melden. Zo kan SPIE hier meteen op inspelen en uiteindelijk aan optimaal ‘Last Minute Risk Analysis’ werken.

Voor elke melding van risico’s en potentiële gevaren zal SPIE een donatie doen aan de vzw ‘To Walk Again’ van voormalig triatleet Marc Herremans. Deze organisatie begeleidt personen met een fysieke handicap, waaronder ook slachtoffers van (ernstige) arbeidsongevallen, op een professionele manier bij het sporten.

“Door dit initiatief willen we dat onze medewerkers actief gaan melden wanneer ze iets opmerken wat beter zou kunnen. Ze moeten de reflex aankweken om meteen zelf te reageren, niet te wachten op een mondeling contact met een overste tijdens een rondgang", zegt Quality, Safety & Environment Manager Werner Vancayseele.


ACHTERGROND
SPIE Belgium is een filiaal van de Franse groep SPIE, actief in technische installaties en diensten voor de industrie, de tertiaire sector en de infrastructuur. SPIE Belgium stelt meer dan 1.200 mensen tewerk in 9 vestigingen in België en 1 in Luxemburg. Het bedrijf integreert multitechnische oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie, communicatienetwerken en infrastructuren. In 2011 realiseerde het bedrijf een omzet van 155 miljoen euro en voor 2012 verwacht men de kaap van de 170 miljoen te overschrijden.