• 08/11/2012
  • |     BB

SPIE in zee met Greenbridge wetenschapspark van UGent

SPIE Belgium tekent partnership 'voor minstens 4 jaar' met Greenbridge, het West-Vlaams wetenschapspark van de Universiteit Gent in de Oostendse achterhaven.

Trefwoorden: #Bouzinab, #greenbridge, #Marianne Martens, #spie, #spie belgium, #ugent, #wsl

Lees verder

research

( Foto: Greenbridge )

ENGINEERINGNET.BE -- Greenbridge staat te boek als 'een broedplaats voor innovatie waar hoogtechnologische ondernemingen werken rond nieuwe energietechnologieën'.

Het wetenschapspark sluit partnerschappen af met Vlaamse bedrijven, waar beide partijen – zowel gevestigde waarden als starters - beter van worden.

Greenbridge- CEO Marianne Martens in dat verband: “Het is voor ons belangrijk om partners met verschillende profielen bij elkaar te brengen, zodoende de kruisbestuiving optimaal is voor alle partijen. Volgens Martens past SPIE in dat plaatje: "Het opnemen van een integrator zoals SPIE bij projectvoorstellen voor toegepast onderzoek kan de slaagkans immers verhogen."

Ahmed Bouzinab, Director Business Development van SPIE Belgium: “Als integratiebedrijf kan SPIE de kennis die het bij Greenbridge opdoet omtrent nieuwe technologieën meteen toepassen in zijn projecten."

Vooral de aanwezigheid van R&D-bedrijven en kennisinstellingen in het gelijknamige Greenbridge incubatie- en innovatiecentrum op het wetenschapspark, bleek doorslaggevend. Die kenniscentra zijn vooral werkzaam op vlak van duurzame en hernieuwbare energie, duurzaam bouwen en milieu- en ICT-toepassingen, domeinen 'waarin ook SPIE actief is'. SPIE krijgt ook een ‘Business Corner’ in de nieuwe vleugel van Greenbridge die medio 2013 de deuren opent.

Greenbridge werkt overigens samen met zijn Waalse tegenhanger, de incubator WSL voor ingenieurswetenschappen. Ook dat was naar verluidt pluspunt voor SPIE Belgium.


.

OP DE FOTO
Marianne Martens, CEO Greenbridge en Ahmed Bouzinab, Business development director SPIE Belgium.

ACHTERGROND
Greenbridge is het West-Vlaams wetenschapspark van de Universiteit Gent, gelegen in Oostende. Het is ook de thuisbasis van het gelijknamige Greenbridge incubatie- en innovatiecentrum dat onderdak biedt aan start-ups en spin-offs vooral actief in duurzame en hernieuwbare energie.
In de incubator is ook het energiekennisplatform van de Universiteit Gent én de energieledenvereniging Power-link gevestigd.