• 30/10/2012
  • |     BB

Twee Belgen bij winnaars van Otto Bayer Medaille 2012

Drie Bayer-onderzoeksteams beloond voor uitmuntend innoverend onderzoek, waaronder twee Belgische medewerkers van Bayer Antwerpen.

Trefwoorden: #BAYER, #MaterialScience, #Otto Bayer Medals

Lees verder

research

( Foto: Bayer, v.l.n.r. Marc Buts en Johan Vanden Eynde van Bayer Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE -- Drie onderzoeksteams van de Bayer-groep mochten recent de presigieuze Otto Bayer Medaille in ontvangst nemen.

Deze medaille is een interne erkenning die Bayer uitreikt voor succesvolle onderzoeksbijdragen die tot nieuwe producten, toepassingen of innovatieve technologieën leiden.

Bij de winnaars zijn er twee Belgen van Bayer Antwerpen: Johan Vanden Eynde en Marc Buts. Samen met een Chinese en Duitse collega ontvingen zij deze medaille voor de 'optimalisatie en implementatie op industriële schaal van een nieuw productieproces voor polycarbonaat, dat solventvrij is'.

Het resultaat is een robuuster en milieuvriendelijker productieproces, dat bovendien een significante kostenbesparing oplevert. Het procedé wordt momenteel toegepast in een Chinese plant, met twee productielijnen van 100 metrische kiloton, maar een uitbreiding staat naar verluidt op stapel.

Doordat het proces maar liefst 20% minder energie en 60% minder water verbruikt dan de conventionele productiemethode, brengt dit Bayer een besparing van maar liefst 5 miljoen euro per jaar op.


LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL OP ENGINEERINGNET.EU:
Otto Bayer Medals for Excellence in Research