• 06/11/2012
  • |     BB

Laurent Strauch-Hausser nieuwe Managing Director Bosch Benelux

Laurent Strauch-Hausser: “Wat ik in China heb beleefd, heeft me geleerd dat onze regionale organisatie lessen kan trekken uit de Aziatische aanpak en cultuur."

Trefwoorden: #Bosch Benelux, #Eric Bazile, #Laurent Strauch-Hausser, #Robert Bosch

Lees verder

personalia

( Foto: Bosch, Laurent Strauch-Hausser )

ENGINEERINGNET -- Laurent Strauch-Hausser (52) is sinds 1 augustus 2012 Managing Director Robert Bosch Benelux. Hij volgt in die functie Eric Bazile op, die commercial plant manager in de
fabriek in Homburg wordt.

Laurent Strauch-Hausser werkt sinds 1990 voor de Bosch Groep. Hij begon er zijn carrière in de Automotive Division in Reutlingen (Duitsland) en daarna in Mondeville (Frankrijk).

Na een korte tussenstop bij the divisie thermotechnologie in Drancy (Frankrijk) was hij van 1998 tot 2001 Vice President Finance bij Robert Bosch France.

Hij was Plant Commercial Vice President van de Electronic Automotive Division van de fabriek in Mondeville van 2001 tot 2008. In 2008 trok hij naar China als Commercial Vice President Automotive Products van de Bosch-fabriek in Suzhou.

Laurent Strauch-Hausser wil de verschillende Benelux-divisies nog beter laten samenwerken .“Ik ben een hevig voorstander van wederzijdse verrijking. Onze verschillende divisies moeten nog beter samen werken en gezamenlijke diensten ontwikkelen. Daarnaast moeten we onze blik verruimen. We opereren immers op wereldschaal.”

Zijn ervaring in China heeft hem tot nieuwe inzichten gebracht. “Wat ik in China heb beleefd, heeft me geleerd dat onze regionale organisatie lessen kan trekken uit de Aziatische aanpak en cultuur."

"Ik ben een adept van een open geest en brede kijk op de wereld. We moeten verder durven te gaan en uit het beschermde en gekende milieu van ons bedrijf durven te treden”, aldus Strauch-Hausser.