• 08/11/2012
  • |     BB

iMinds wil betere begeleiding voor Vlaamse ICT-starters

iMinds (ex-IBBT) kondigt samenwerking aan met incubatoren C-mine Crib in Genk, KAAI.16 in Hasselt en iCab in Brussel. Dat moet startende ICT-bedrijven in Vlaanderen ten goede komen.

Trefwoorden: #C-­mine Crib, #ibbt, #iCab, #iminds, #KAAI.16

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE – De onderzoeksinstelling iMinds (ex-IBBT) gaat samenwerken met verschillende ICT-incubatoren in heel Vlaanderen. Dat kondigt de organisatie aan. De bedoeling is starters beter in het ecosysteem van de onderzoeksinstelling te omkaderen.

Twee jaar geleden besloot minister Ingrid Lieten dat iMinds ook actief moest worden in de begeleiding van startende IT-bedrijven. Om dat te financieren, riep zij het zogenaamde 'SOFI-fonds' in het leven.

Dit jaar zullen naar verluidt 'tot 20 startende bedrijven kunnen genieten van een eerste zaaifinanciering vanuit dat fonds, en zijn er ook een aantal die reeds een vervolgfinanciering verkregen hebben'. In dat kader passen ook de nieuwe samenwerkingsakkoorden met ICT-incubatoren.

In C-mine Crib zal de focus vooral liggen op e-health, onder andere in samenwerking het Microsoft Innovation Center. In KAAI.16 richt het initiatief zich op de creatieve industrie. iCab is de incubator van de VUB in Brussel.

Frank Gielen, Director Incubation & Entrepreneurship bij iMinds: "Met onze aanpak hebben iMinds en de Vlaamse overheid een model voor de ondersteuning van ICT-starters op de kaart gezet dat internationaal als 'best in class' beschouwd wordt op het vlak van de samenwerking tussen overheid, onderzoek en ondernemen – de befaamde triple helix."