• 13/11/2012

Saia-Burgess overgenomen door Honeywell

Honeywell kondigt de overname van Saia-Burgess Controls aan.

Trefwoorden: #gebouwensturing, #Honeywell, #Johnson Electric, #overname, #Saia-Burgess

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET -- Honeywell neemt Saia-Burgess Controls over van Johnson Electric in Hongkong. De overnameprijs bedraagt ongeveer 102 miljoen euro.

Deze overname is een aanvulling op hun programma intelligente gebouwbesturingen. Hierdoor breiden ze tevens hun positie op de energiemarkt in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland uit.

Saia-Burgess is leverancier van producten en oplossingen zoals program-meerbare besturingen, aanraakschermen, elektriciteitsmeters, tellers en timers voor gebruik in HVAC-toepassingen, systemen voor energiebeheer, machinebesturing en infrastructurele systemen.

Deze producten en oplossingen kunnen via verschillende technologieën worden uitgelezen en aangestuurd, onder meer via een webbrowser. Dit vereenvoudigt het beheer van gebouw en de automatisering voor bedrijven. De transactie zal naar verwachting eind januari 2013 na de gebruikelijke wettelijke beoordelingen worden voltooid.


(bron: Aandrijftechniek, foto: Saia-Burgess)

ACHTERGROND
Saia-Burgess Controls is gevestigd in Murten (Zwitserland) en heeft meer dan 300 medewerkers. Het heeft klanten in heel Europa via een netwerk van eigen vestigingen (onder meer in Gouda) en meer dan 500 system integrators. Het bedrijf zal worden geïntegreerd in de divisie commerciële besturingen van Environmental and Combustion Controls (ECC).