• 13/11/2012
  • |     BB

Altran Foundation in finale aanloop naar Award 2012

'Technologische innovatie voor een slimmere mobiliteit'. Dat is het thema van de prijs die de Altran Foundation heeft gekozen voor het Belgische luik van zijn internationale wedstrijd.

Trefwoorden: #ALTRAN, #altran award, #altran foundation

Lees verder

HR

( Foto: Altran Foundation )

ENGINEERINGNET.BE -- Sinds zijn oprichting in 1996 beloont de Altran Foundation elk jaar de schepper van een 'wetenschappelijke of technologische innovatie op een gebied van algemeen belang'.

Het gaat om een internationale competitie, die per land gehouden wordt. In 2012 organiseerde de Foundation bijvoorbeeld acht nationale wedstrijden, namelijk in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Voor het Belgische luik is in 2012 het thema 'Technologische innovatie voor een slimmere mobiliteit'. Het doel is om een innovatief technologisch project op het vlak van mobiliteit, en openbaar vervoer te identificeren en te belonen.

Momenteel zijn er uit 20 voor geselecteerde projecten zes kandidaten voor de finale gekozen. Welke van deze zes uiteindelijk als winnaar de nationale prijs in ontvangst mag nemen, beslist de jury tijdens een prestigieuze ceremonie in Brussel op donderdag 15 november.

De Belgische laureaat mag op zijn of haar beurt deelnemen aan een grootse internationale finale in januari 2013.

De Altran Award staat alvast te boek als een zeer prestigieuze prijs. Dat mag blijken uit de samenstelling van de jury: Melchior Wathelet, federaal Staatssecretaris van Milieu, Energie, Mobiliteit en Institutionele Hervormingen; Bruno Wattenbergh, directeur van Brussels Enterprise Agency; Paul Perriniaux, directeur van Michelin in the Beneluxzone; Bruno de Lille, Staatssecretaris van Mobiliteit van het Brussels hoofdstedelijk gewest; Matteo Gatta, vice-president van Group Strategic Questions bij Belgacom; en Pierre Duysinx, vice-voorzitter van de afdeling Lucht- en Ruimtevaart en Techniek bij de faculteit Toegepaste Wetenschappen van de Université de Liège.


ACHTERGROND
Altran verleent al ongeveer dertig jaar services aan belangrijke actoren in de lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, energie-, spoorweg-, financiële, gezondheidszorg- en telecommunicatiesector. Het bedrijf was in 2011 goed voor een omzet van 1,420 miljard euro en telt 17.000 personeelsleden (waaronder veel consultants) die actief zijn in 20 landen.