• 14/11/2012
  • |     BB

Brusselse ingenieursstudenten triomferen op Euro-Polis 2050

De Master-ingenieursstudenten van de ISIB sleepten gisteren de eerste plaats in de wacht op de 24-urenwedstrijd ‘Euro-Polis 2050', ingericht door de sectorfederatie voor ingenieursbureaus.

Trefwoorden: #Euro-Polis, #HENALLUX, #ISIB, #KaHo, #KHBO, #KHLlim, #ori, #XIOS

Lees verder

HR

( Foto: ORI )

ENGINEERINGNET.BE -- Voor de derde keer op rij organiseerde ORI, de sectororganisatie voor advies- en ingenieursbureaus in België, zijn wedstrijd voor knappe koppen, Euro-Polis 2050.

Niet minder dan 17 teams bestaande uit maximum vijf personen en van diverse samenstelling (IT, bio, ingenieurs), afkomstig uit binnen- en buitenland, streden er voor de zege in een race tegen de klok.

De wedstrijd startte op maandag 11u en besloeg exact 24 uur. De studenten moesten in die tijdspanne een concept weten te ontwikkelen met een treffend antwoord op de toekomstige uitdagingen van een fictieve stad, genaamd ‘Intra Muros’.

De professionele jury wist vooral project ‘A fresh touch for suffocating cities’ van de Brusselse delegatie ‘ISIB 2’ (l’Institut Supérieur Industriel de Bruxelles) te smaken, die uit handen van Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet de hoofdprijs van 1.500 euro in ontvangst mocht nemen.

De publieks- en out-of-the-box-prijs – beiden goed voor 1.000 euro – gingen respectievelijk naar ISIB 1 en KHLim voor hun projecten ‘Living Lungs’ en ‘Project. Materialize. Utilise’.

“Dankzij een sterke opkomst uit België, maar ook uit Polen en Frankrijk, bood dit evenement een duidelijke afspiegeling van wat de komende generaties zoal in hun mars hebben”, stelde Bernard Gilliot, voorzitter van ORI.


)

ACHTERGROND
De deelnemende hogescholen en universiteiten: KHLlim, KaHo, KHBO, HENALLUX, ISIB, XIOS, Lodz University of Technology, Wroclaw University of Technology, Military University of Technology en ESIGELEC.

LEES OOK:
Belgische ingenieursbureaus openen jacht op 'knappe koppen'