• 19/11/2012

BioWanze kiest Exquando voor beheer technische documentatie

Sudzucker's Biowanze selecteert Belgische Exquando om projectdocumentatie in ECM-systeem onder te brengen. In de marge: 16 consultants zijn onlangs gecertificeerd in 'Document Control'.

Trefwoorden: #Document Control, #Exquando, #Sudzucker

Lees verder

Techniek

( Foto: Exquando )

ENGINEERINGNET.BE -- Document Control is een recente discipline in documentbeheer die vooral in engineeringprojecten wordt toegepast. Document Control garandeert niet alleen de toegankelijkheid en het delen van documenten maar ook – belangrijk! - de traceerbaarheid van en de controle op de uitwisselingen voor nazicht en goedkeuring tussen alle leden van een project of organisatie.

Het Belgische Exquando is specialist in de materie, en meldt dat het begin 2012 een contract afsloot met BioWanze (van Sudzucker, Tiense Raffinaderij), de grootste producten van bio-ethanol van België, om advies te verlenen over de transfer van alle technische documentatie naar een elektronisch ECM-systeem - inclusief integratie met SAP.

Exquando is een relatief jonge firma, die sinds zijn oprichting in 2009 actief is op het vlak van consulting en outsourcing van diensten met betrekking tot documentbeheer.

Momenteel ontplooit het bedrijf, dat 20 werknemers telt, zijn activiteiten in de sector van de biofarmaceutica, chemie, financiën en transport.

In de marge meldt het bedrijf dat 16 van zijn consultants met succes een cursus in Document Control doorlopen hebben. De meeste hadden al langer praktische ervaring met document control in het kader van grote bouwprojecten.

Tijdens het voorbereidingstraject naar dit certificaat konden zij naar verluidt 'hun deskundigheid nog verder ontwikkelen, zich goede praktijken eigen maken en ook de toegevoegde waarde van hun diensten in document control verhogen'.


(BB/Agoria)