• 19/11/2012

Verkoop smart meters wereldwijd 51,3% hoger dan in 2011

Volgens IDC Energy Insights is de verkoop van smart meters in het tweede kwartaal van 2012 wereldwijd gestegen met 51,3% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Trefwoorden: #BRIC, #idc, #Insights, #smart, #smart metering

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Maar er zijn naar verluidt grote verschillen van de ene regio tot de andere. In de Verenigde Staten blijft de markt achteruitgaan, terwijl ze in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika blijft groeien.

Verwacht wordt dat in 2012 om en bij 51 miljoen smart meters zullen worden verkocht. In 2016 zou dit volgens IDC tot 130 miljoen stuks kunnen oplopen. Daarvan zou twee derde in de Asia Pacific-regio worden verkocht.

Momenteel zijn de netbeheerders in Europa de verschillende technologieën actief aan het testen. Onder impuls van de Europese regelgeving hebben verschillende Europese landen zich ertoe verbonden smart meters tegen 2020 massaal te installeren waar dat economisch haalbaar is. In deze landen wordt de laatste hand gelegd aan het wetgevend kader om dit mogelijk te maken.

Vóór midden 2013 worden in Europa geen grote aanbestedingen verwacht. Daarom gaat de aandacht vandaag vooral naar andere regio’s waaronder de BRIC-landen, die wegens hun snel stijgend energieverbruik, hun netverliezen en hun verouderde infrastructuur genoodzaakt zijn massaal te investeren in hun netwerk.


(bron: Metering.com/Agoria)

LEES OOK:
DNV Kema maakt wereldwijde inventaris van alle 'smart grid'-demoprojecten
Installeert België 80% slimme meters tegen 2020? – artikel