• 27/11/2012
  • |     BB

Boskalis verwerft belang van 61% in Dockwise Breda

Nederlands baggeraar en maritiem engineeringbedrijf Boskalis heeft een bod gelanceerd op het in Breda gevestigde Dockwise, een specialist in zwaar zeetransport.

Trefwoorden: #Berdowski, #boskalis, #dockwise

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET -- Boskalis maakt het nieuws bekend dat het een bod gedaan heeft op de aandelen van het beursgenoteerde Dockwise in Breda. Via de beurzen van Amsterdam en Oslo wist Boskalis al 29% van de aandelen te verwerven. Van zijn kant heeft HAL Investments, dat een belang van 32% in Dockwise, laten weten ook in te gaan op het bod. Dat betekent dat Boskalis (momenteel) 61% in handen heeft.

Boskalis ziet naar verluidt vooral heil in de combinatie van zijn engineeringkennis met het zeetransport van Dockwise om in de toekomst meer Transport & Installatie-projecten in de offshore te kunnen uitvoeren. Daarbij wordt vooral gemikt op klanten in de olie- en gassector.

De twee bedrijven werkten al nauw samen bij de aanbesteding van een groot T&I-project in Australië. Voorts ziet Boskalis mogelijkheden om de schepen van Dockwise breder binnen de groep in te zetten ten behoeven van bijvoorbeeld bagger-, offshore- en bergingsprojecten.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “De combinatie creëert een maritieme speler van wereldformaat, die prima is gepositioneerd voor de offshore energiemarkt. Wij zijn ervan overtuigd dat we met de toevoeging van Dockwise aan ons bedrijf structurele waarde zullen creëren, zoals we ook met SMIT hebben gedaan."

'Wegens het complementaire karakter van de activiteiten, de overeenkomende bedrijfsculturen en de ontwikkeling van de markten waarop beide bedrijven actief zijn zal de transactie naar verwachting geen of slechts beperkte nadelige gevolgen hebben voor de werkgelegenheid', aldus Boskalis in een persmededeling.