• 27/11/2012
  • |     BB

Bombardier haalt grootste bestelling ooit binnen

Bombardier kondigt zijn grootste contract ooit aan: 56 zakenjets met een optie van nogmaals 86 toestellen. Contractwaarde: 7,8 miljard dollar. 'Een historisch order', aldus het bedrijf.

Trefwoorden: #bombardier, #vistajet

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bombardier )

ENGINEERINGNET -- In tegenstelling tot de treinafdeling, waartoe ook de vestiging in Brugge behoort, heeft de vliegtuigafdeling van Bombardier sinds vandaag uitstekende vooruitzichten.

Het Canadese bedrijf heeft namelijk een megadeal afgesloten met luchtvaartmaatschappij VistaJet voor de levering van 142 zakenjets. Voor 56 toestellen is het contract al getekend, goed voor 3,1 miljard dollar.

Op de rest nam VistaJet een optie, goed voor nogmaals 4,7 miljard dollar (cijfers op basis van cataloguswaarde). "Dit is een historisch order voor ons", zo stelt het management van Bombardier.

VistaJet heeft plannen om zijn service in de zakenluchtvaart stevig uit te breiden met nieuwe bestemmingen in de opkomende markten.

Thomas Flohr, oprichter VistaJet: " We zijn succesvol met onze op korte termijn geboekte point-to-point vluchten. Nu willen we naar een wereldwijde dekking."