• 27/11/2012
  • |     BB

Stevige loonstijging in Nederland door nieuwe cao 'metaal en techniek'

In Nederland hebben de werkgevers van de 'Metaal en Techniek'-sector (kleinmetaal) en de vakbonden een nieuwe cao afgesloten, waarin een flinke loonsverhoging vervat is.

Trefwoorden: #cao, #CNV Vakmensen, #De Unie, #FNV Bondgenoten, #Jan Berghuis, #kleinmetaal, #Metaal en Techniek

Lees verder

HR

( Foto: FNV Bondgenoten, bestuurder Jan Berghuis )

ENGINEERINGNET.BE -- 'Een flinke loonstijging CAO metaal en techniek'. Dat blokletterde de website Technishow enkele dagen geleden. Helaas bleek de Nederlandse pers wat al te voortvarend te zijn geweest: het bleek om een startnotitie en niet om een definitief cao-akkoord te gaan. Ze boden en excuses aan en stuurden de volgende tekst de wereld in: "In het kader van FNV Bondgenoten hebben startnotitie opgesteld voor de nieuwe CAO Metaal en Techniek waarvoor de onderhandeling dit voorjaar starten."

"Op 1 mei 2013 loopt de huidige cao Metaal & Techniek af. Werkgevers en werknemers zullen daarom komend voorjaar met elkaar gaan onderhandelen over een nieuwe cao. FNV bondgenoten is al gestart met het doorlopen van een uitvoerig traject waarin de leden de kans krijgen zich uit te spreken en zo invloed uit te oefenen op hun eigen cao."

"De FNV verwacht een loonruimte van 3 procent voor 2013, en een looneis van 2,5 procent. De Bondsraad van FNV Bondgenoten besluit definitief over deze inzet in november a.s.. Daarbovenop zouden we bijvoorbeeld kunnen inzetten op een koopkrachttoeslag (ter compensatie van de kabinetsmaatregelen)."

Ook onze oorspronkelijke berichtgeving was dus fout …waarvoor ook onze excuses.


ACHTERGROND
In Nederland telt de bedrijfstak Metaal en Techniek circa 27.500 werkgevers en 305.000 werknemers.