100 miljoen euro Vlaams geld voor meer en ambitieuzer ondernemerschap

De komende 4 jaar investeert Vlaams minister van Economie 100 miljoen euro in een brede waaier aan projecten om ondernemerschap in Vlaanderen aan te zwengelen en meer ambitie in te pompen.

Trefwoorden: #Agentschap Innoveren & Ondernemen, #investeren, #start-up, #starter, #subsidie, #Vlaanderen, #VLAIO

Lees verder

HR

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE - Vlaanderen selecteert projecten die werken op drie vlakken: sensibilisering, begeleiding op maat van de levenscyclus van een bedrijf en hoge groeibedrijven.

Ondernemen begint bij een juist beeld van ‘de ondernemer’ en nadenken over ondernemer worden. Ondernemerschap moet aantrekkelijk zijn voor iedereen. De bedoeling is om ondernemerschap in Vlaanderen te stimuleren door de optie ‘ondernemer zijn’ in veel meer hoofden te planten door projecten die de beeldvorming willen verbeteren.

Van (pre)start over groei tot stopzetting of bedrijfsoverdracht: in elke levensfases heeft een bedrijf andere en specifieke wensen en noden. Via het Agentschap Innoveren & Ondernemen wordt een goede mix van begeleiding, inspiratiesessies en netwerkingsmogelijkheden aangeboden voor zowel startende als gevestigde ondernemers, waarbij ook aandacht geschonken wordt aan de toegang tot financiering en continuïteit.

Om competitief te blijven, volstaat het niet dat Vlaanderen focust op ‘meer starters’ alleen. Snelle groeiers dragen het meest bij tot de netto jobcreatie en innovatie. Bedrijven met een hoog groeipotentieel hebben gespecialiseerde programma’s nodig.

Voor het eerst worden in de contracten met de partnerorganisaties ook concrete engagementen, concrete resultaten en een jaarlijkse evaluatie vastgelegd, met een koppeling naar de financiering.