• 29/11/2012
  • |     BB

IT-rapport: 'méér automatiseren, niet afdanken of outsourcen'

Je verouderd IT-proces nog méér automatiseren is beter dan afdanken of outsourcen. Dat besluit Forrester Consulting uit een onderzoek in opdracht van UC4 Software.

Trefwoorden: #forrester, #UC4, #UC4 Software

Lees verder

HR

( Foto: IBM )

ENGINEERINGNET -- "IT-procesautomatisering is de beste keus voor het verminderen van IT-complexiteit en het verbeteren van de flexibiliteit. Het is beter dan afdanken of outsourcen.' Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van UC4 Software.

Voor het onderzoek werden 160 managers en IT-verantwoordelijken ondervraagd over hun verwachtingen en de belangrijkste IT-uitdagingen voor het komende jaar.

"Onze IT is verouderd"
Veel managers en IT-managers erkennen dat hun vaak verouderde IT-systemen niet meer aansluiten bij de bedrijfsbehoeften. Maar de keerzijde van de medaille is dat volgens 65% de introductie van een nieuwe dienst drie maanden duurt en 24 procent heeft het zelfs over een half jaar. Dat is te lang, want het leidt automatisch tot een verlies van concurrentievoordeel en tot gemiste omzet. De ondervraagden zijn het erover eens dat het verkorten van deze introductietijd de belangrijkste uitdaging is.

"Niet afdanken, maar méér automatiseren"
Nog een conclusie: als IT-processen langzaam en star zijn, slecht geïntegreerd of te arbeidsintensief, dan zijn er maar drie opties: afdanken, outsourcen of automatiseren. Als de systemen belangrijke bedrijfsprocessen ondersteunen waarmee een organisatie omzet genereert, dan is afdanken geen optie. Als een bedrijf de systemen outsourcet dan is er geen garantie dat de serviceprovider het beter doet dan de eigen IT-afdeling. Daarom is volgens dit onderzoek ‘procesautomatisering de beste optie’, aldus het rapport.

"Management en IT zijn het oneens"
Er is ook een spreidstand tussen de managers en de IT-verantwoordelijken: de manager (49%) vindt reactietijd/prestaties het belangrijkste. Maar slechts 27% van de IT-managers is het hiermee eens. Zij willen zich meer richten op up-time en kostenbeheersing.

"Onoplosbare puzzel"
“Dit onderzoek geeft duidelijk aan dat de huidige IT-infrastructuur een onoplosbare puzzel is geworden, het is eenvoudigweg te complex en opgebouwd uit te veel verouderde en niet-geïntegreerde modules”, zegt Randy Clark, CMO bij UC4 Software. “Bedrijven geven miljoenen uit om verouderde systemen te integreren of om te blijven draaien met langzame en onvoorstelbaar inefficiënte systemen. Systemen die bovendien geen goed inzicht bieden in bedrijfsprocessen en die constant tijd vragen van IT-medewerkers om brandjes te blussen.”