• 30/11/2012
  • |     BB

RealDolmen lijft Alfea Consulting België in

Door overname breidt Waalse tak van RealDolmen uit to 80 IT'ers gespecialiseerd in ERP, BI en ECM.

Trefwoorden: #alfea, #erp, #realdolmen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- RealDolmen neemt Alfea Consulting België over, een IT-bedrijf met 50 medewerkers, een omzet van ongeveer 4,5 miljoen euro, gevestigd in Bergen en gespecialiseerd in ERP, BI en ECM.

Alfea Consulting is een Frans bedrijf, dat oorspronkelijk ontstaan is uit een management buy-out van Sword Nord in Lille. Het is enkel de Belgische tak, met sinds 2006 kantoren in Bergen, die verkocht wordt. In 2007 werd de firma nog gelauwerd als Waalse start-up van het Jaar.

Via de acquisitie wil RealDolmen zijn organisatie in Wallonië verder uitbouwen: tot nu was de Waalse poot enkel actief in Infrastructure Services en Application Development, maar via Alfea komt daar nu ook Business Solutions bij. Dat brengt het personeelsbestand van de Waalse divisie nu op zo'n 80 IT'ers, meer dan een verdubbeling.

Jean-Paul Delmeire, General Manager RealDolmen Wallonië: "Deze overname versnelt onze positionering als belangrijke ICT-speler in Wallonië."

Eddy Volcher, General Manager van Alfea: "We staan zeer sterk in technologieën zoals Alfresco, SAS en Open ERP. Door onze krachten te bundelen met RealDolmen Wallonië krijgen onze klanten nu toegang tot een zeer volledige ICT-oplossingen."

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.