• 30/11/2012
  • |     BB

Tri-Vizor verkozen tot beste spin-off bedrijf van 2012

Vlaamse spin-off van Universiteit Antwerpen valt in prijzen door creatie van nieuwe markt voor gebundelde logistieke stromen. Van farmareuzen Baxter en UCB kreeg Tri-Vizor al het vertrouwen.

Trefwoorden: #spin-off, #Tri-Vizor, #universiteit antwerpen, #Van Breedam, #vbo

Lees verder

Nieuws

( Foto: APM Terminals )

ENGINEERINGNET.BE -- De prijs van het beste spin-off bedrijf van het jaar, aanvankelijk een initiatief van de Koning Boudewijnstichting, ging dit jaar naar Tri-Vizor, een spin-off bedrijf van de Universiteit Antwerpen, actief in de logistieke sector. De award werd uitgereikt op een plechtigheid bij het Verbond van Belgische Ondernemingen.

Dat een logistieke speler een innovatieprijs wegkaapt, is opmerkelijk, 'want de logistieke sector heeft niet de naam zeer innovatief te zijn, aldus de laureaat in een persbericht.

Tri-Vizor werd eind 2008 opgericht door drie partners: Alex Van Breedam, Sven Verstrepen en Bart Vannieuwenhuyse. De firma ontwikkelde met zijn 'Carpooling for Cargo'-concept een vernieuwend business model om goederen van verschillende opdrachtgevers samen te voegen en op transport - vrachtwagen, schip en trein - te zetten.

Dat leidt naar verluidt tot stevige besparingen in de kosten en minder CO2-uitstoot, maar de klanten zouden ook de voordelen plukken van sneller en frequenter leveringen, aldus Tri-Vizor.

Het bedrijf heeft zo momenteel al verschillende bundelingsprojecten lopen, ondermeer voor de farmaceutische reuzen Baxter en UCB op een aantal Oost-Europese bestemmingen. 'De lancering daarvan was in maart 2011 grensverleggend voor de logistieke sector', aldus Tri-Vizor.

CEO Alex Van Breedam: “In de vier jaar dat we bestaan hebben we een nieuwe markt gecreëerd voor gebundelde logistieke stromen, met nieuwe regels en nieuwe actoren. De signalen die we vandaag uit de markt opvangen doen ons besluiten dat de beweging naar horizontale samenwerking onomkeerbaar is geworden. Daarmee zijn we de fase van start-up ontgroeid en is het doel om nu een sterke plaats in die internationale markt te verwerven.”


(