• 03/12/2012

Enginium: 'Outsourcen in een schaarste aan ingenieurs'

De crisis, sociaal-economische effecten en mondialisering doen paradoxen rijzen: 25 miljoen werklozen in Europa, tegenover 5 miljoen openstaande vacatures.

Lees verder

Productnieuws

10.000 daarvan in België, voor ingenieurs en technische profielen. Immobilisme op de arbeidsmarkt versus de vraag naar nieuw talent.

Investeren als organisatie of een grotere cashpositie aanhouden? We vroegen het aan HR-specialist Enginium People & Projects.

Bovenstaande paradoxen zijn de bron van inspiratie voor het business-model van Enginium People & Projects, stellen beide oprichters meteen. Organisaties kunnen hun business-doelstellingen namelijk enkel bereiken door het inzetten van ‘human capital’: mensen die het verschil maken door de vaardigheden, kennis en motivatie.

Koenraad De Boodt, managing director: «Om de juiste technische profielen te doen landen in de organisatie van de klant, streven we naar co-creatie voor het ‘vinden’, ‘binden’ en ‘boeien’ van technisch talent.»

«Bedrijven flexibeler laten worden, daar ligt onze focus op. Door beroep te doen op externe experten, interim managers, projectleiders en tevens de instroom van talent te waarborgen. Het is deze flexibiliteit die maakt dat organisaties snel kunnen inspelen op nieuwe marktomstandigheden of opportuniteiten.»

Cruciaal: het ‘vinden’ van de juiste ingenieur
Eric Myard, managing director Enginium Group, gespecialiseerd in Executive Search van ingenieurs: «Een goede branding en kennis van de arbeidsmarkt volstaan niet meer om technische vacatures ingevuld te krijgen.»

«Terwijl de business internationaal geworden is, kijken organisaties nog altijd heel lokaal, met uitzondering van wat expats betreft. Dankzij Enginium Spain en samenwerkingsverbanden met Europese universiteiten slagen wij er steeds weer in de ‘beste’ ingenieurs aan te trekken in binnen- en buitenland.»

«En ons ‘We Care Programma’ zorgt ervoor dat huisvesting, verplaatsingen en lokale administratie geen hinderpaal zijn. Met dit aanbod kunnen we een invulling geven aan enerzijds de Enginium groep van experten of professionals mét ervaring, en anderzijds talenten of jonge ingenieurs als instroom bij onze klanten na het doorlopen van een management traineeship.»

De juiste ingenieur op de juiste plaats, succesformule?
Koenraad De Boodt: «Naast de trainingsprogramma's werken we voor het invullen van opdrachten of tijdelijke functies bijvoorbeeld met 'business coaches'. Die begeleiden onze professionals, zodat ze kunnen doorgroeien in de organisatie, en tegelijk is het een kwaliteitsgarantie voor de klant.

Dat maakt het samenwerken aangenamer en lonender voor alle partijen. Het is een wisselwerking, een 'co-creatie' tussen de klant, de Enginium-professional en Enginium als organisatie.

Die co-creatie heeft diverse voordelen. Zo kunnen klanten als ‘lean & mean’-organisatie beter inspelen op opportuniteiten in hun business-omgeving; hun projecten of verbetertrajecten correct en tijdig uitvoeren, een buffer vormen bij het wegvallen van een teamlid zodat een minimale bezetting verzekerd is en de inbreng van kennis en talent in hun organisatie waarborgen.”


Heeft uw bedrijf nood aan een externe professional voor een opdracht, tijdelijke functie of als instroom in de organisatie? Of wil u als ingenieur deel uit te maken van ons dynamisch netwerk?

Neem contact met ons:
Enginium People & Project
Koenraad De Boodt
Mechelsesteenweg 531 in Herent
Tel +32 (16) 65 73 22
Mobiel: +32/473.564.292
kdeboodt@enginiumgroup.com - www.enginiumgroup.com