• 04/12/2012

Leuvens bedrijf lanceert 3D Print Barometer

Materialise komt met website die moet toelaten vlot te oordelen of een product geschikt is voor fabricatie met 3D-printing.

Trefwoorden: #3D-print-barometer, #3D-printing, #materialise

Lees verder

nieuws

ENGINEERING.BE -- De Leuvense firma Materialise lanceert een website die bedrijven, geïnteresseerd in fabricatie met 3D-printing, moet toelaten vlot te oordelen of het door hen beoogde product wel geschikt is voor die productiewijze.

De website is een '3D-print barometer': een toepassing die (plastic) stukken beoordeelt naargelang grootte, functionaliteit, productievolume, ... en een score toekent aan het voordeel dat fabriceren via 3D printen kan bieden.

Materialise wil met de site ook dam werpen tegen een ongebreidelde hype omtrent 3-printing, in die zin dat de technologie natuurlijk niet voor álle mogelijke stukken interessant is.

De app kan online worden geraadpleegd, of gedownload voor gebruik via iPad.

Meer op www.3DPrintBarometer.com .


(KV)(afbeelding Materialise)

ACHTERGROND
De onderneming Materialise heeft haar hoofdwartier te Leuven, en heeft vertakkingen wereldwijd. Ze is actief op gebied van 3D-printen sinds 1990. Ze heeft de grootste capaciteit in Europa om op die wijze te fabriceren, en heeft een goede reputatie verworven als toeleverancier van innovatieve software-oplossingen.

Klanten van Materialise zijn, onder meer, grote bedrijven in de sectoren automotive, consumentenelektronica en en andere B2C-producten; ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen; en zelfs particulieren die hun eigen, unieke creaties willen materialiseren, of een realisatie van één van Materialise's eigen ontwerpen willen aanschaffen.