• 04/12/2012
  • |     BB

Motorenbouwer ebm-papst koopt tandwielkastenbouwer Zeitlauf op

Rainer Hundsdörfer, voorzitter van de Raad van Bestuur: "Overname is van strategisch belang voor onze engineeringafdeling."

Trefwoorden: #ebm-papst, #tandwiel, #Zeitlauf

Lees verder

Techniek

( Foto: ebm-papst, Rainer Hundsdörfer )

ENGINEERINGNET -- De technologiegroep ebm-papst, met hoofdkwartier in Duitsland en vestigingen in de Benelux, heeft het collega-bedrijf Zeitlauf overgenomen. Dat wordt gemeld in een persmededeling.

Zeitlauf is gevestigd nabij Neurenberg en staat te boek als een gespecialiseerd constructeur van industriële tandwielkasten, waaronder planetaire, tandwiel- en hoekige gearboxen. De fabrikant heeft 280 medewerkers, waarvan 25 stagiaires, en genereert een jaarlijkse omzet van ongeveer 33 miljoen euro.

Vooral de afdeling 'Industrial Drive Engineering' is naar verluidt gebaat bij de acquisitie. Rainer Hundsdörfer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de ebm-papst: "De overname zal ons de kans geven om aandrijfoplossingen met betrekking tot motoren, gearboxen en software-ondersteunde besturingstechnieken in de toekomst te optimaliseren.’’

De overname kwam er nadat beide leveranciers al jaren met elkaar hadden gewerkt. Beide partijen zijn naar verluidt 'overeengekomen om de aankoopprijs niet te openbaren'.