• 12/12/2012

Nakende opstart Europees Netwerk van Ecodesign Centres (ENEC)

Vijf vooraanstaande Ecodesign Centra en hun regionale regeringen hebben de handen in elkaar geslagen om een samenwerkingsplatform, 'ENEC', op te richten

Trefwoorden: #ecodesign, #enec, #ovam

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Dit samenwerkingsplatform, 'European Network of Ecodesign Centres', wil de knowhow rond ecodesign en levenscyclus-denken ontwikkelen, verspreiden en toepassen.

De oprichtende centra zijn respectievelijk OVAM (Vlaanderen), het Ecodesign Centre (Wales), het Basque Ecodesign Center (Baskenland), het Effizienz-Agentur (Noordrijn-Westfalen) en de Pôle Eco-conception (Rhône-Alpes).

Het netwerk, afgekort tot ENEC, zal zich in de eerste plaats richten op ecodesign voor kmo's, via een open samenwerkingsproces. Er zal worden samengewerkt met opvoeders, designers, consumenten, beleidsmakers, wetenschappers, onderzoekers, multinationals en sectororganisaties rond alle aspecten van ecodesign.

ENEC zal onder meer voorstellen doen voor nieuwe, marktgebaseerde instrumenten op regionaal en nationaal regeringsniveau om de inplanting van ecodesign in kmo’s te versnellen.

Het netwerk heeft tot doel om internationaal erkend te worden als het toonaangevende platform voor ecodesign en levenscyclusdenken in kmo's.


(KV) (afbeelding Pôle Eco-conception)