• 18/12/2012
  • |     BB

Nieuwe formule voor verkiezing ‘Ingenieur van het Jaar 2013'

De wedstrijd ‘Ingenieur van het Jaar’ start in 2013 in vernieuwde vorm: de maandelijkse wordt een driemaandelijkse preselectie. De award geniet de actieve steun van Engineeringnet.

Trefwoorden: #adecco, #ingenieur van het jaar, #kiekens, #spe

Lees verder

HR

( Foto: XPE )

ENGINEERINGNET.BE -- Om ‘Ingenieur van het Jaar’ te worden, kunnen ingenieurs en ingenieursstudenten (bachelor en master) zich kandidaat stellen via een speciaal hiervoor opgerichte website. Ze doen dat door een project toe te lichten, waarmee ze denken kans te maken op de prijs.

Niet enkel de ingenieurs kunnen zichzelf met hun project kandidaat stellen, maar ook hun werkgevers, collega’s en onderwijsinstellingen kunnen kandidaten aanbrengen.

In de vorige editie werd Kim Kiekens, Burgerlijk Ingenieur Werktuigkunde aan de KU Leuven, de uiteindelijk winnaar 2012. Met haar doctoraat over 'Computer Tomografie voor industriële toepassingen' overtuigde zij de jury van de maatschappelijke impact en het innoverende karakter.

Voor 2013 wordt de formule gewijzigd: de maandelijkse 'preselectie' wordt vervangen door een driemaandelijkse. In december verkiest een professionele jury van vertegenwoordigers uit onderwijsinstellingen en werkgevers dan onder de vier kwartaalwinnaars één eindwinnaar.

De uiteindelijke winnaar van de verkiezing mag zich gedurende een jaar ‘Ingenieur van het Jaar’ noemen. Naast het dragen van de prestigieuze titel, mag de ‘Ingenieur van het Jaar’ op de officiële prijsuitreiking in december 2013 zijn of haar project onder de aandacht brengen en wordt dit beloond met een iPhone.

De verkiezing ‘Ingenieur van het Jaar 2013' is een initiatief van XPE, een specialist in het aanwerven, selecteren en detacheren van hoogopgeleide professionals in de Belux. Met de award vraagt Adecco-dochter XPE aandacht voor het ingenieursberoep.

Engineeringnet verleent zijn actieve steun aan de verkiezing.


NUTTIGE LINKS
Info en kandidaturen: www.ingenieurvanhetjaar.be